Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Opfordring til at indstille samarbejde med Rusland og Belarus

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Uddannelses- og forskningsministeren har sendt et brev til uddannelsesinstitutionerne med opfordring til at indstille eventuelt uddannelses-, forsknings- og innovationssamarbejde med institutioner i Rusland og Belarus.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har i dag sendt et brev til uddannelsesinstitutionerne, hvor han opfordrer dem til at indstille eventuelt forsknings- og innovationssamarbejde med institutioner i Rusland og Belarus og undlade at igangsætte nye udvekslingsforløb med institutioner i Rusland og Belarus som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine.

"Jeg opfordrer universiteterne og de videregående uddannelsesinstitutioner til at indstille deres samarbejde med institutioner i Rusland og Belarus. Det vil være et klart signal om, at aggressioner medfører isolation i det internationale samfund. Regeringen fordømmer Rusland og Belarus' handlinger og støtter op om Ukraine og det ukrainske folk," siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Opfordringen gælder i særlig grad samarbejder med parter, der er tilknyttet det officielle Rusland og Belarus. Ministeren opfordrer de institutioner, som stadig måtte have studerende på studieophold i Rusland og Belarus, til at række ud til dem og hjælpe dem, hvis de har behov for det, herunder med hjemrejse. Det er vigtigt, at de tilmelder sig Udenrigsministeriets danskerliste og nøje følger Udenrigsministeriets rejsevejledning for Rusland, som opdateres løbende.

Læs nyheden på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.