Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Retningslinjer for udendørsservering fra 21. april 2021

Erhvervsministeriet

Anden fase af den gradvise og kontrollerede genåbning af Danmark står for døren. Derfor har Erhvervsministeriet netop sendt retningslinjer ud for udendørsservering for at forberede erhvervslivet bedst muligt.

Flere bliver hver dag vaccineret mod coronavirus, og samtidig er udviklingen i smitten stabil.

Derfor har et bredt flertal af Folketinget med rammeaftalen for genåbning af Danmark allerede genåbnet de liberale erhverv og mindre indkøbscentre med videre.  

Nu venter næste fase af genåbningen, hvor udgangspunktet er, at der fra den 21. april åbnes for udendørsservering på restauranter og cafeer. Inden næste fase vil aftalepartierne i denne uge aftale det præcise indhold på baggrund af udviklingen i epidemien og faglig vurdering fra Statens Serum Institut.

For at forberede erhvervslivet på de eventuelle genåbningsforhold, er der udarbejdet retningslinjer for udendørsservering, der viser, hvordan genåbningen skal foregå i praksis for at mindske smittespredningen.

Der vil i forbindelse med genåbningen af udeservering ikke være arealkrav, men det skal indrettes sådan, at der kan opretholdes en meters afstand mellem gæsterne. Som et nyt element vil der gælde krav om brug af coronapas, jævnfør genåbningsaftalen.

Retningslinjerne svarer på øvrige områder i alt væsentlighed til de regler som var gældende, da serveringsstederne blev lukket ned i december.

Retningslinjerne er udarbejdet efter dialog mellem Erhvervsministeriet, Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Justitsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Arbejdstilsynet, samt erhvervslivets og arbejdsmarkedets parter.