Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Regeringen vil give yderligere hjælp til dansk erhvervs- og kulturliv efter nye restriktioner

Erhvervsministeriet
Kulturministeriet

Som følge af restriktioner vil regeringen igen spænde et sikkerhedsnet ud under dansk erhvervs- og kulturliv. Det skal drøftes med Folketingets partier.

Et flertal af Folketingets partier har – på baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen - besluttet, at der skal indføres smittedæmpende tiltag. Tiltagene indføres fra fredag den 10. december kl. 16.

Tiltagene indebærer blandt andet nedlukning af nattelivet samt begrænsninger af større koncerter og arrangementer. Og det er vigtigt, at hjælpen også følger med, lyder det fra regeringen.

Der er allerede hjælp til de faste omkostninger, som f.eks. husleje, til de virksomheder, der er hårdest ramt, men regeringen er klar til at kigge på yderligere hjælp sammen med aftalepartierne.

”Der er gang i kedlerne for dansk økonomi, og det går godt. Danske virksomheder og lønmodtagerne har været ekstremt dygtige til at omstille sig til den nye virkelighed med corona som følgesvend. Når vi bliver nødt til at dæmpe aktiviteten, så skal der selvfølgelig også være hjælp at hente. Derfor vil jeg nu tage en snak med Folketingets partier om, hvordan vi kan hjælpe yderligere,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

”Vi kan ikke ignorere, at corona igen spreder sig i vores samfund, selvom mange er vaccineret. Sundhedsmyndighederne er særligt bekymrede over den nye, smitsomme omikron-variant, der også vokser i Danmark. Derfor er det nødvendigt at dæmpe aktiviteterne på de områder, hvor sundhedsmyndighederne og Epidemikommissionen har vurderet, at smitten potentielt kan sprede sig mest og være sværest at opspore. På kulturområdet gælder det blandt andet større indendørs koncerter med stående publikum. Kulturen er en vigtig del af vores liv, og vi skal holde fast i det, vi sundhedsfagligt forsvarligt kan holde åbent.Det er vigtigt for mig at understrege, at vi har en forpligtelse til at holde hånden under de dele af kulturlivet, der nu igen bliver ramt af restriktioner. Derfor lægger regeringen op til, at vi genåbner kompensationsordninger, og at hjælpen kommer så hurtigt som overhovedet muligt,” siger kulturminister Ane Halsbo-Jørgensen.