Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Mere hjælp på vej til SMV’ernes digitale omstilling

Erhvervsministeriet

Små og mellemstore virksomheder kan snart igen søge om tilskud til rådgivning om automatisering, digitalisering og e-handel. SMV:Digital åbner for nye ansøgninger den 26. maj.

De små og mellemstore virksomheder har vist, at de er klar til den digitale omstilling. Ved ansøgningsrunden i SMV:Digital i april var mere end 2.000 virksomheder i kø, da puljen åbnede.

Derfor åbner SMV:Digital igen, så flere SMV’er kan få støtte til den digitale omstilling og e-handel. Der åbnes for ansøgninger den 26. maj kl. 9.00, hvor SMV’er kan søge om tilskud på 100.000 kr. til rådgivning inden for automatisering, digitalisering og udvikling af e-handel.

Der er i alt 23,5 mio. kr. i puljen. Heraf er 3,5 mio. kr. reserveret til digitale projekter, som ventes at have tydelige grønne effekter. Som noget nyt vil der være åben for ansøgninger både den 26. og 27. maj, hvorefter kvalificerede ansøgninger vil blive behandlet i tilfældig rækkefølge.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

”SMV’erne viser en vilje til at digitalisere deres forretning. Men der er også et behov for hjælp til fx at implementere nye teknologier i hverdagen. Derfor er det vigtigt, at vi i fællesskab med erhvervslivet skaber grobund for den digitale omstilling, som kan være en svær størrelse for især de mange SMV’er rundt om i landet. Jeg er glad for, at vi hurtigt igen kan åbne for nye ansøgninger til SMV:Digital, så vi netop kan få endnu flere SMV’er med ombord, fordi vi kan se, at det gavner virksomheder og medarbejdere og skaber vækst. Det er vigtigt, så den enkelte virksomhed kan tage det næste skridt mod en mere digitaliseret forretning for på denne måde at styrke produktiviteten og omsætningen.”

Læs mere om muligheden for at søge tilskud på Erhvervsministeriets hjemmeside.