Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Første udenlandske hjemmeside blokeret i Danmark efter salg af farlige produkter

Erhvervsministeriet

For første gang har retten truffet afgørelse om, at en udenlandsk hjemmeside, der sælger farlige produkter, skal blokeres i Danmark.

Hvis du klikker ind på den kinesiske hjemmeside Banggood.com, vil du blive mødt af en tekst om, at siden er blevet blokeret.

Webstedet er nemlig det første, der er blevet blokeret i Danmark, efter salg af en lang række af farlige og ulovlige produkter som f.eks. elementer til haveredskaber, hvor dele kan rive sig løs under drift.

Det sker efter regeringen og Folketinget sidste år vedtog en ny produktlov, der gav Sikkerhedsstyrelsen flere kontrolredskaber bl.a. ved via domstolene at blokere for adgangen til hjemmesider og platforme, hvor der gentagne gange er blevet solgt farlige og ulovlige produkter.

Den 1. september gav retten Sikkerhedsstyrelsen lov til at blokere hjemmesiden, og i samarbejde med Telebranchen er banggood.com nu blevet blokeret for danske forbrugere.

"Det må ikke være nemt for store platforme at sælge farlige og ulovlige produkter til Danmark. Det er konkurrenceforvridende for de virksomheder, der har orden i penalhuset, og det er utrygt for os som forbrugere. Derfor er jeg glad for, at vi med loven fra sidste år, nu kan blokere den første udenlandske hjemmeside. Jeg håber, vi med det kan vise, at det ikke kan betale sig at blæse på sikkerhed og regler her i landet," siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Blokeringen af banggood.com kan ophæves, når Sikkerhedsstyrelsen vurderer, at virksomheden ikke længere sælger de farlige produkter.