Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Afstands- og arealkrav ophæves

Kulturministeriet
Kirkeministeriet

Fra lørdag 14. august 2021 vil der ikke længere være afstandskrav ved arrangementer med siddende publikum eller arealkrav i kultur-, idræts- og foreningslivet.

Sundhedsstyrelsen har i dag opdateret retningslinjerne om forebyggelse af smittespredning. I den forbindelse er anbefalingen om at holde mindst 1 meters afstand til andre personer i det offentlige rum fjernet.

Med de ændrede retningslinjer ophæves afstands- og arealkrav også i kultur-, idræts- og foreningslivet. Det vil ske fra lørdag 14. august 2021, da de opdaterede krav skal indarbejdes i de gældende bekendtgørelser.

Dermed vil der fra 14. august 2021 ikke længere gælde krav om, at der skal være mindst 2 m² pr. tilskuer, besøgende, bruger eller lignende i lokaler, hvortil offentligheden har adgang.

Arealkravet ophæves ligeledes for større arrangementer med stående publikum. Her har der hidtil været krav om mindst 2 m² pr. tilskuer i de enkelte sektioner.

Endvidere ophæves kravet om, at der skal være mindst 1 meter eller ét tomt sæde mellem hver siddende tilskuer til indendørs kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Jeg er glad for, at vi er kommet rigtig langt med bl.a. vaccinerne, og nu står et sted, hvor sundhedsmyndighederne vurderer, at areal- og afstandskravene kan fjernes. Det har stor betydning for bl.a. biografer og teatre, at der nu er mulighed for at lukke langt flere gæster ind til film- og teaterforestillinger.”

Se mere om ophævelsen på Kulturministeriets hjemmeside.