Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Flere må samles

Forsamlingsforbuddet bliver lempet

Justitsministeriet

Folketingets partier er nu enige om den videre etapeplan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet, som de kommende måneder hæver grænsen for forsamlingsforbuddet, hvis ikke smittespredningen udvikler sig i for negativ retning.

Aftalen betyder, at:

  • Fra og med i dag er grænsen 50 personer
  • Fra den 8. juli hæves forsamlingsforbuddet til 100 personer
  • Fra den 8. august hæves forsamlingsforbuddet til 200 personer for arrangører omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer

Desuden undtages alle arrangementer mv., hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned, hvis arrangøren er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer. Det kan f.eks. være en fødselsdagsfest afholdt i en restaurant eller lignende eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter.

Partierne vil dog fortsætte drøftelserne om eventuelle yderligere lempelser inden for afgrænsede områder.

Kigger på antal tilskuere til fodboldkampe
Kulturministeren, sundheds- og ældreministeren og justitsministeren vil indkalde til drøftelser vedrørende et forsøg med afvikling af superligafodbold med flere end 500 tilskuere på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde. Forsøget forudsætter, at sundhedsmyndighederne finder, at der kan laves en forsvarlig model. På baggrund af forsøget vil sundhedsmyndighederne, politiet og evt. andre relevante myndigheder evaluere, om det er foregået sundhedsmæssigt forsvarligt.

Sundheds- og ældreministeren og justitsministeren vil desuden indkalde til drøftelser om mulighed for at afholde private fester i kommercielle lokaler til senere end kl 24.

Justitsminister Nick Hækkerup siger:

”Det er glædeligt, at Folketingets partier nu har lagt en plan for en gradvis og kontrolleret lempelse af forsamlingsforbuddet.

Det betyder, at forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer allerede fra i dag. Om en måned hæver vi det tal til 100 og til august til 200 for visse arrangører. Hvis alt fortsat går godt.

For vi skal huske, at det hele stadig afhænger af, at vi hver især følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Holder afstand, vasker hænder ofte, passer på hinanden osv. Og hvis vi ser, at epidemien blusser op igen, er en opstramning af forsamlingsforbuddet noget af det første, vi vil se på.

Jeg ser frem til drøftelserne med partierne om eventuelle yderligere lempelser inden for afgrænsede områder.”