Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

En dansker er testet positiv for COVID-19

Sundheds- og Ældreministeriet
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ved pressemøde

Natten til torsdag blev en dansker testet positiv for COVID-19. Det er den første konstaterede smitte med ny coronavirus i Danmark, siden virusset udbrød i Hubei-provinsen i Kina i december 2019.

”Vi tager den nye situation meget alvorligt. Arbejdet med at inddæmme og opspore er nu gået i gang. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sygdommen breder sig i Danmark,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Styrelsen for Patientsikkerhed er i tæt dialog med patienten om de personer, borgeren har været i kontakt med. Arbejdet med kontaktsporing og inddæmning er dermed gået i gang.

Den smittede borger blev onsdag testet for, om vedkommendes symptomer var tegn på COVID-19. Prøven blev sendt til Statens Serum Institut, der står for udførelsen af testen for COVID-19.

Statens Serum Institut har løbende foretaget test af danske borgere, der har udvist symptomer, der kunne være tegn på COVID-19. Alle prøverne er indtil onsdag testet negativ for smitte med COVID-19.

Ligesom andre former for virusbetinget lungebetændelse, er der ikke specifik medicin i mod selve sygdommen, men i det danske sundhedsvæsen er der gode muligheder for at give understøttende behandling. Den nuværende viden om COVID-19 viser, at størstedelen af patienterne kun har lette symptomer og ikke har behov for sygehusbehandling. De alvorlige symptomer forekommer mest hos personer, der er ældre, eller har underliggende sygdomme i forvejen.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke afholdt i dag pressemøde. Til stede var også direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, faglig direktør fra Statens Seruminstitut Kåre Mølbak og direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted.

Læs mere på Sundheds- og Ældreministeriets temaside om coronavirus her.