Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Coronavirus

Aftale skal hjælpe rejsebranchen

Erhvervsministeriet
Erhvervsminister Simon Kollerup taler ved pressemøde

Regeringen har indgået en aftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet om at iværksætte en række initiativer for at styrke rejsebranchen som følge af corona-krisen.

Rejsebranchen er en af de brancher, der blev først ramt af corona-krisen og formentlig også en af de brancher, der vil være mærket af krisen i længst tid.

Den danske pakkerejsebranche er en vigtig brik i dansk turisme og rejsebranchen beskæftiger omkring 4.800 medarbejdere. I Danmark er det ca. hvert år 2,5 mio. pakkerejsende. Pakkerejsebranchen alene har haft en omsætning på ca. 15 mia. kr. de sidste fire kvartaler, og er samtidig med til at understøtte kritisk infrastruktur ved eksempelvis at skabe trafik i de danske lufthavne.

Forbrugerbeskyttelsen kan opretholdes
Udover at være en vigtig brik i den danske økonomi, er pakkerejsebranchen også kendt for sin særlige forbrugerbeskyttelse. Aftalen hjælper med til, at forbrugerbeskyttelsen kan opretholdes på de vilkår, som er mulige under en ekstraordinær krise, som den vi er i nu.

”Der er ingen tvivl om, at rejsebranchen er hårdt ramt. Derfor har vi tidligere stillet en statsgaranti på 1,5 mia. kr. til rejsebranchen, som går ud over de generelle hjælpepakker til erhvervslivet. Men vi lytter selvfølgelig også, når rejsebranchen i kampen for overlevelse kommer med et nødråb. For det er vigtigt for os alle, at der også er et rejseselskab, et flyselskab eller et busselskab, vi kan booke rejserne hos efter denne tid. Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen nu sammen med et bredt flertal i Folketinget kan tilføje en række af indsatser, der skal give rejsebranchen et bedre udgangspunkt for at komme igennem corona-krisen,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

LÆS MERE HOS ERHVERVSMINISTERIET