Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Borgere med milde symptomer kan booke testtid for COVID-19 uden lægehenvisning

Sundheds- og Ældreministeriet
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ved pressemøde

Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om, at det fra i dag vil være muligt for borgere med milde symptomer selv at booke en test for COVID-19 på coronaprover.dk uden en lægehenvisning.

”Borgere med milde symptomer kan nu selv booke tid til test for COVID-19 uden lægehenvisning, og det skal være med til at lette presset på landets alment praktiserende læger og hospitalernes børneafdelinger, der får mange henvendelser fra borgere, som har milde symptomer på COVID-19. På den måde sikrer vi samtidig adgangen for sårbare borgere, der har brug for at komme i kontakt med deres egen læge, og børn der er meget syge og har brug for specialiseret behandling. Samtidig gør vi testsystemet robust til at håndtere en vintersæson, hvor flere vil få symptomer, der kan minde om COVID-19,” siger sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke.

Den nemmere adgang til test for borgere med milde symptomer på COVID-19 skal frigive tiden til andre og akutte henvendelser hos de praktiserende læger og hospitalernes børneafdelinger.

”Vi vil gerne gøre det nemmere for borgere med milde symptomer at booke tid til test og dermed nemt og hurtig få en afklaring af, hvorvidt de har COVID-19. Så fra i dag kan de, der har lette symptomer, selv booke tid - uden at skulle ringe til lægen og få en henvisning. Hvis man har mere alvorlige symptomer, eller hvis man af en eller anden grund har brug for at tale med eller blive set af en læge, så skal man naturligvis altid ringe til egen læge eller vagtlægen eller 1813,” siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Alle teststederne er forberedte på at sikre afstand og god plads, ligesom der allerede henstilles til at bære mundbind ved teststederne.

I disse tilfælde skal egen læge fortsat kontaktes
Hvor borgere med milde symptomer fra i dag selv kan booke en tid til test på coronaprover.dk, skal borgere, der føler sig syge og har brug for at kontakte en læge fortsat gøre det.

Testkapaciteten er robust
Testkapaciteten udbygges fortsat. Regeringen offentliggjorde 7. oktober en opdateret teststrategi, hvor der er særligt fokus på et robust test-setup, en fleksibel testkapacitet og hurtig adgang til test.

Regeringen har en klar målsætning om, at 80 % skal have adgang til test inden for 24 timer. Testsvaret skal ligeledes være klar senest dagen efter. Både målet om hurtig test og hurtigt svar på test er dagsdato aktuelt opfyldt.

Find den nationale teststrategi på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside