Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Godhavnsdrengene

Statsministeren giver undskyldning på Marienborg

Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen bliver interviewet af journalister

Statsminister Mette Frederiksen vil ved et arrangement på Marienborg d. 13. august 2019 give en officiel undskyldning for statens mangelfulde tilsyn med en række børnehjem i perioden frem til 1976.

Den officielle undskyldning retter sig mod Godhavnsdrengene og andre børnehjemsbørn anbragt frem til 1976, der var udsat for overgreb og svigt.

Statsminister Mette Frederiksen vil invitere Godhavnsdrengene og andre børnehjemsbørn til arrangementet på Marienborg d. 13. august.

Sådan kan du komme med
Hvis du har været anbragt på Godhavn eller andre børnehjem før 1976, eller er en nær pårørende til en tidligere anbragt person, og ønsker at deltage i arrangementet på Marienborg d. 13. august, kan du inden d. 2. august 2019 tilkendegive din interesse ved at skrive til følgende e-mail-adresse: godhavnundskyldning@stm.dk.

Du bedes give følgende oplysninger: 
- Navn 
- Hvor du har været anbragt 
- Perioden du har været anbragt 
- Din e-mailadresse 
- Dit telefonnummer

Begrænset antal pladser
Idet der er begrænsning på antallet af deltagere i arrangementet, vil det kun være muligt at deltage for de, der har modtaget direkte, skriftlig invitation. Invitationerne forventes udsendt kort før arrangementet d. 13. august. For de der ikke har mulighed for at være til stede ved arrangementet, vil det være muligt at følge det direkte på internettet via live-streaming.

Arrangementet d. 13. august 2019 vil foregå fra ca. kl. 13 og ud på eftermiddagen. Der vil være presse tilstede. Der vil være begrænset mulighed for parkering ved Marienborg. Yderligere info herom vil fremgå af invitationerne.