Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Besøg i Berlin

Statsministeren besøger kansler Angela Merkel

Statsministeriet
Angela Merkel
Foto: EU Council

Statsminister Mette Frederiksens første officielle besøg i udlandet går til en af Danmarks tætteste og nærmeste allierede og samtidig den største handelspartner: Tyskland. 

Torsdag den 11. juli besøger statsministeren den tyske kansler Angela Merkel i Berlin.

Mødet vil være en lejlighed til at drøfte regeringens europapolitik og relationerne mellem Danmark og Tyskland. Statsministeren og kansleren skal bl.a. drøfte indsatsen for at øge EU's klimaambitioner, bekæmpelse af social dumping, EU's flerårige budgetramme, og hvordan samarbejdet på tværs af grænser kan øges, så alle betaler deres rette andel i skat.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler forud for mødet:

”Jeg glæder mig til at få en god dialog med en af Danmarks vigtigste samarbejdspartnere og allierede. Tyskland spiller en helt central rolle i Europa og betyder utrolig meget for Danmark. Derfor er det vigtigt, at der er forståelse for danske synspunkter i Berlin, så det har været vigtigt for mig at få det her møde i kalenderen så hurtigt som muligt. Jeg håber på, at vi sammen kommer til at gøre endnu mere for f.eks. at begrænse klimaforandringerne og sikre, at alle betaler deres rette andel i skat.”

Mødet vil finde sted den 11. juli kl. 12.30 i Kansleramt, Berlin.

Der vil være pressemøde med statsministeren og kansleren efter mødet.