Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Lovprogram

Regeringens lovprogram 2019-2020

Regeringen
 Christiansborg tårnet

Et mere retfærdigt, solidarisk og grønt Danmark

Den 27. juni 2019 fik Danmark en ny regering. En regering, som har sat en ny retning mod mere retfærdighed, større solidaritet og en grønnere fremtid.

Nu er vi i gang med at gennemføre vores politik.

Vi har indgået aftaler med kommuner og regioner. Og i morgen vil regeringen præsentere sit forslag til næste års finanslov.

Vi lægger en bund under velfærden. Så der kan ansættes flere sygeplejersker og sosu-assistenter, når der bliver flere ældre. Så flere børn kan betyde flere pædagoger. Og vi begynder at byggekernevelfærden op igen. Og at genoprette tilliden til vores skattevæsen.

I dag fremlægger vi regeringens lovprogram for det nye folketingsår.

Lovprogrammet følger blandt andet op på den politiske forståelse med De Radikale, SF og Enhedslisten.

Vi har sammen sat den ambitiøse målsætning at reducere drivhusgasser med 70 procent i 2030.Regeringen vil fremsætte en klimalov, der skal forpligte os på den ambition.

Vi vil styrke beskyttelsen af vores natur, og vi vil forbyde gratis plastikposer.Vi vil arbejde for et mere retfærdigt Danmark. Det gælder blandt andet på socialområdet og beskæftigelsesområdet.

Regeringen vil hurtigst muligt efter overenskomstforhandlingerne lovgive om en ret til tidligpension for de mest nedslidte. Vi vil også anvise finansiering af forslaget. De, der har slidt gennem mange år, fortjener en værdig tilbagetrækning.

Regeringen vil desuden styrke trygheden og sikkerheden. Og vi vil stramme lovgivningen for Syrienskrigere.

I lovprogrammet lægger vi sporene ud for det første år. Der ligger et stort arbejde foran os både i dette folketingsår og fire år frem. Jeg ved godt, at mange danskere ikke vil kunne mærke forandringen her og nu. Men retningen er sat, og politik betyder noget.

Regeringen ser frem til et godt samarbejde med Folketingets partier om det kommende folketingsårslovgivning.

pdf (1,21 Mb)