Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Første spadestik

Nu starter byggeriet af 107 ungdomsboliger i København

Transport- og Boligministeriet
Kaare Dybvad med flere tager det første spadestik til nye ungdomsboliger

Snart vil to nye bygninger rejse sig i København SV. Bygningerne skal danne rammen om 107 ungdomsboliger. Boligminister Kaare Dybvad Bek sætter i dag spaden i jorden og tager første spadestik, så byggeriet kan gå i gang.

- Mange studerende har udfordringer med at finde en studiebolig, som er til at betale. Derfor ser jeg frem til at være med til at tage første spadestik til byggeriet af de nye ungdomsboliger senere i dag, siger boligminister Kaare Dybvad Bek og fortsætter:

- I samarbejde med mine kollegaer i Folketinget vil jeg arbejde målrettet for at sikre gode rammer for kommunerne, så der kan blive bygget flere ungdomsboliger.

De 107 nye ungdomsboliger i Københavns sydvestkvarter er klar til indflytning næste år og vil få en månedlig husleje mellem 3.400 og 4.300 kr. Otte af boligerne skal indrettes til unge med lav betalingsevne efter anvisning fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune.

 

  • Fakta
    • Det er boligselskabet AKB, der står bag den nye afdeling af studieboliger, som ligger på A.C. Meyers Vænge i København SV
    • Byggeriet vil bestå af boliger i forskellige størrelser og typer, der spænder fra ca. 35 kvm til 45 kvm
    • Området er en del af et byudviklingsområde, hvor der etableres boliger og erhverv på tidligere havne- og industriområder