Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Nu skal tusindvis af børn på mini-dannelsesrejser

Over 8.000 børn fra 55 kommuner rundt omkring i landet bliver nu en del af regeringens fyrtårnsprojekt ”Kend dit land”.

Kulturministeriet

Fra Bornholm i øst til Holstebro i vest og fra Thisted i nord til Lolland i syd. Stort set alle egne er repræsenteret i det omfattende dannelsesprojekt ”Kend dit land”, som i skoleåret 2019 og 2020 sender tusindvis af børn fra landets 4. klasser på opdagelsesrejse i hver en krog af Danmark. 

Turene, der strækker sig over to dage, går til blandt andet Vadehavet, hovedstadens store kulturinstitutioner, nordjyske fiskerlejer, fynske landsbyer og økologiske landbrug på Langeland. På den måde kommer børnene til at opleve mange af de smukke naturområder og det kulturliv, der fortæller vores lands historie, og de kommer til at opleve egne af landet, de normalt ikke ser. 

Fire ministre står bag tiltaget, der nu sender skolebørn fra 55 af landets kommuner på opdagelsesrejser rundt i hele landet. 

Det siger ministrene

 • Kulturminister Mette Bock

  ”Jeg er virkelig glad for den store interesse, der har været for ’Kend dit land’. Det er dejligt, at så mange kommuner nu får mulighed for at sende deres børn på mini-dannelsesrejser rundt omkring i Danmark. Det bedste, vi kan give vores børn, er en forståelse af, hvem de selv er – og hvad det er for et land, de bor i. Hvis man ved, hvilket stof man er gjort af, så er det nemmere at møde den store verden med åbenhed. Det har vores børn brug for.”

 • Børne- og socialminister Mai Mercado

  ”Det er en stor gevinst, at så mange børn nu får mulighed for at opleve mere af det land, vi bor i. Det er en vigtig del af dannelsen at vide, hvad det vil sige at have hjemme i Danmark.”

 • Undervisningsminister Merete Riisager

  ”Børn skal kende det land, de bor i. Det er meget positivt, at så mange skoler og kommuner ønsker at sende deres elever ud i landet for at opleve dansk kultur, natur og historie. Det kan være med til at udvikle børnene og give dem nogle perspektiver, de ikke kan få i klasselokalet. Jeg glæder mig også over, at en del frie grundskoler har valgt også at benytte tilbuddet.”

 • Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen

  ”Når man kender naturen, så passer man også bedre på den. Det er derfor fantastisk godt nyt, at der er så mange børn, der nu kommer ud i naturen og bliver inspireret af vores rige og spændende natur i Danmark.”