Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Nyhed

Kofod i New York: Skruer op for kampen mod terrorisme

Udenrigsministeriet
Jeppe Kofod til FN
Den danske regering ønsker at skrue op for indsatsen mod global terrorisme.
Derfor annoncerer udenrigsminister Jeppe Kofod i dag bevillinger på 37 millioner kroner til forebyggelse og bekæmpelse af global terrorisme

“Vi ønsker at skabe et sikkert og trygt Danmark. Det kræver også at vi engagerer os i kampen mod terrorisme i Afrika - og i resten af verden. Tingene hænger uløseligt sammen,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.
 
Bevillingerne annonceres i forbindelse med FNs Generalforsamling i New York.
 
Pengene går til indsatser, der understøtter arbejdet i Global Counterterrorism Forum, der er en alliance af 29 vestlige og ikke-vestlige lande samt EU. Landene er gået sammen om at forebygge og bekæmpe terrorisme.
 
“Regeringen påtager sig et globalt ansvar og sætter ind på flere fronter. Det handler om at forhindre radikalisering, der fører til terrorisme. Det handler om at fjerne de finansielle forsyningslinjer til terroristerne. Det handler kort og godt om at sætte ind mod ondets rod. Det er på den lange bane det mest effektive middel mod international terrorisme,” siger Jeppe Kofod.
 
14 millioner kroner går til at støtte Etiopiens kapacitet til bekæmpelse af terrorfinansiering.
 
Der er 9 millioner kroner i støtte til et regionalt center under samarbejdsorganisationen for landene på Afrikas Horn, IGAD, der arbejder på at imødegå voldelig ekstremisme
 
Og endelig et nyt dansk bidrag på 14 millioner kroner til Global Counterterrorism Forum’s forebyggelsesfond, der via en række græsrodsorganisationer arbejder med at forebygge radikalisering i skrøbelige lande, herunder Mali.
 
Finansieringen kommer fra Danmarks stabiliseringssamarbejde.
 
“Indsatsen er et eksempel på regeringens bredere fokus på at skabe udvikling, stabilitet og fred i Afrika. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at fremme globalt samarbejde og erfaringsudveksling på tværs af regioner. Det er den eneste vej frem, hvis vi effektivt og langsigtet skal nedbringe den globale terrortrussel,” siger Jeppe Kofod.
 
Udenrigsministeren har besluttet at invitere de 30 medlemmer af Global Counterterrorism Forum’s koordinationskomité til møde i København næste år.
 
Kofod deltager i dag i et ministermøde i Global Counterterrorism Forum i New York. Danmark er med i arbejdet sammen med seks andre EU-lande, USA, Tyrkiet, Canada, Indien, Marokko, Algeriet, Rusland, Indonesien, Nigeria mv.