Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde.

Miljø- og Fødevareministeriet

Stort set alle landets registrerede hundepensioner, -internater og større hundekenneler har nu fået en smiley af Fødevarestyrelsen i løbet af det første år med hundesmileyordningen. Smileyen viser, hvor gode virksomhederne er til at sikre god velfærd for deres hunde.

En opgørelse over andelen af glade smil kan få enhver hale til at logre. I alt har Fødevarestyrelsen været på kontrol og uddelt smileys til 203 virksomheder. Her har 198 har fået glade smileys, mens kun fem har fået den sure eller mellemfornøjede.

- Hundesmileyen gør det nemt for forbrugerne at vælge den kennel eller pension, som giver hundene de forhold, de fortjener. Samtidig er det godt at se, at Fødevarestyrelsens kontrol viser, at der er rigtig mange glade hunde på virksomhederne, siger Jakob Ellemann-Jensen.

 

Alle hundepensioner, internater og større kenneler får en smiley af Fødevarestyrelsen, som viser, hvor gode de er til at overholde reglerne. Små hundeopdræt, som typisk har god dyrevelfærd, er ikke omfattet af reglerne, da ordningen kun gælder for erhvervsmæssigt hundehold.

SE LISTEN: SÅDAN FORDELER HUNDESMILEYS SIG OVER HELE LANDET