Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Statsministeren mødes med kansler Angela Merkel

På dagsorden var blandt andet NATO, Brexit, handelspolitik og samarbejde på tværs af grænser på det finansielle område.

Statsministeriet
Billede af statsminister Lars Løkke Rasmussen og den tyskel kansler Angela Merkel der giver hånd

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har holdt møde med Tysklands kansler Angela Merkel og finansminister Olaf Scholz. På dagsorden var blandt andet NATO, Brexit, handelspolitik og samarbejde på tværs af grænser på det finansielle område. 

Billedet viser statsminister Lars Løkke Rasmussen og den tyske kansler Angela Merkel kramme

”Tyskland er en af vores allernærmeste allierede og en central partner i EU. Lige nu er der mange afgørende forhandlinger i gang om vores fælles fremtid i EU. Samarbejdet er vigtigt for, at danske synspunkter gør sig gældende i de drøftelser.

Danmark er et digitalt fyrtårn. Vores høje grad af digitalisering både af den offentlige sektor og i det private erhvervsliv er ikke gået ubemærket hen hos vores nabolande. Det forspring skal udnyttes til gavn for dansk vækst og arbejdspladser. Vi skal eksportere vores erfaringer og digitale løsninger til det store tyske marked, så vi finder nye veje ind på de tyske butikshylder”, sagde statsministeren før mødet.

Billede af statsministeren der tager et billede af sig selv

Statsministeren har også deltaget i et eksportfremstød på digitaliseringsområdet med 30 danske virksomheder, Dansk Erhverv, Dansk Industri og Eksportforeningen.