Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Mere kultur og større mangfoldighed

Medieaftale: Der kommer bl.a. en ny radiokanal med fokus på kultur og klassisk musik og en ny tv-kanal med fokus på kultur og folkeoplysning.

Kulturministeriet
Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en ny medieaftale for perioden 2019-2023, der styrker mangfoldigheden i det danske medielandskab og giver kultur en mere fremtrædende plads. DR bliver fokuseret som kulturinstitution og danskerne får to nye public service-kanaler.

Digitale nyhedsmedier får bedre udviklingsmuligheder, den regionale og lokale nyhedsformidling styrkes, og Public Service-Puljen øges.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Jeg er glad for, at vi nu – efter et langt og grundigt forhandlingsforløb – står med en stærk aftale, der sikrer bedre balance mellem de statslige og private medier, mellem de landsdækkende og de regionale/lokale medier, mellem trykte og digitale medier samt mellem ældres og unges adgang til medier. Danskerne får en ny radiokanal med fokus på kultur og klassisk musik og en ny tv-kanal med fokus på kultur og folkeoplysning, og så får nyhedsleverandørerne mulighed for at udvikle de digitale nyhedsmedier på samme vilkår som de trykte aviser. Endelig har regeringen og Dansk Folkeparti aftalt at afskaffe licensen og slanke DR. DR skal i fremtiden være en kulturinstitution og ikke en bred mediemastodont, som tilfældet er i dag.”

Politisk ordfører Britt Bager og medieordfører Mads Fuglede, Venstre, siger:

”Vi glæder os over, at det endelig lykkes at ligestille de trykte og de digitale medier i forhold til momsfritagelsen. Medieforbruget er i opbrud, og med den digitale momsfritagelse øges mediernes incitament til at udvikle nye forretningsmodeller og skabe nye indtjeningskilder.

Politisk ordfører Mette Abildgaard, Det Konservative Folkeparti, siger:

Med medieaftalen får vi understreget DRs rolle som kulturinstitution. DRs opgave bliver målrettet, så DR i fremtiden skal skærpe sine programmer indenfor nyheder, kunst og kultur, historieformidling, børn og unge, uddannelse og læring, den kristne kulturarv, natur og den regionale dækning.

Kulturordfører Alex Ahrendtsen og medieordfører Morten Marinus, Dansk Folkeparti, siger:

Vi er meget tilfredse med, at aftalen styrker de regionale og lokale medier, at der bliver skabt nye medier vest for Storebælt, at TV2 ikke sælges, at FM bevares og at de regionale filmfonde får markant flere midler.”

Hent hele aftaleteksten for medieaftalen 2019-2023 her

pdf (539 Kb)