Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Snart kan du logge på med NemID via mobilen

En ny NemID nøgleapp skal gøre det nemt og hurtigt at logge ind med NemID. I stedet for at finde papkortet frem kan danskerne nu bare swipe deres smartphone eller tablet.

Finansministeriet
Det bliver farvel til de krøllede plastickort

Hvis du vil tjekke din netbank, pension eller din skat via NemID, så kan du fremover bruge din mobil som nøgle. Appen kan køre på Android og iOS smartphones og tablets og bliver tilgængelig for download i slutningen af maj.

"Danskerne er blandt de mest digitale i verden, og både unge og ældre er med.  Med den nye app til NemID giver vi nu danskerne et nemt og sikkert supplement til det eksisterende NemID nøglekort. Vi rykker det fra pengepungen til mobiltelefonen", siger innovationsminister Sophie Løhde. 

NemID nøgleapp erstatter ikke det eksisterende NemID nøglekort, men skal ses som et supplement. Appen giver danskerne mulighed for at swipe en godkendelse, ligesom man fx kender det fra MobilePay. Man skal derfor ikke taste en nøglekode, som man kender det fra nøglekortet i dag.

Unikt samarbejde
Den nye app er udviklet af bankerne i samarbejde med det offentlige. Appen kan bruges alle de steder, hvor det fysiske NemID nøglekort bruges i dag. Selv om danskerne har taget nøglekortet til sig, er der også mange, som efterspørger en mere moderne løsning. Det får de nu, og det glæder Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark:

NemID nøgleapp er et unikt samarbejde mellem bankerne og det offentlige, og vi er stolte af, at de danske banker bidrager så stærkt til digitaliseringen, og til at give danskerne et nyt værktøj, der vil lette deres hverdag,siger han.