Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Kulturministeren vil tale om kunstens rolle

Kunstnere, meningsdannere, politikere, forskere og ledere i kulturlivet mødes til ’Røddingmødet 2018’ for at diskutere kunstnernes og kunstens rolle i samfundet.

Kulturministeriet
Portræt af Mette Bock forfra, siddende ved hendes skrivebord
Foto: Les Kaner

Kulturminister Mette Bock samler kunstnere, meningsdannere, politikere, forskere og ledere i kulturlivet til ’Røddingmødet 2018’ for på ægte højskolemanér at gå i dialog om kunstnernes rolle i samfundsdebatten og kunstens rolle i samfundet.

Har kunstnere et ansvar for at deltage i samfundsdebatten? Hvordan kan kunsten skabe værdi for civilsamfundet? Hvad kan kunstnere bidrage med, som ikke findes i den offentlige debat i forvejen? På hvilke måder deltager – eller ikke deltager – kunstnere i samfundsdebatten i dag?

Det er nogle af de spørgsmål, ca. 100 Røddingmøde-deltagere vil se nærmere på, når de d. 15. og 16. august mødes til årets ’Røddingmødet’ i Sønderjylland.

”Røddingmødet er blevet en tradition. Og en god én af slagsen, hvor der er tid og rum til at lytte og komme hinanden nærmere i gode samtaler om kunstens og kunstnerens rolle i samfundet", siger kulturminister Mette Bock.

Fakta om ’Røddingmødet’

For tredje gang i træk afholdes ’Røddingmødet’. Forhenværende kulturminister Bertel Haarder initierede i 2016 Røddingmødet som en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor kulturministeren inviterer kulturfaglige interessenter og meningsdannere til fri og åben debat på Rødding Højskole.

Mødets deltagere inviteres i personlig egenskab og vælges ud fra deres viden om og erfaring med årets tema.