Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Festlig åbning af nationalpark i Nordsjælland

H.M. Dronningen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har indviet Nationalpark Kongernes Nordsjælland ved Esrum Kloster & Møllegård.

Miljø- og Fødevareministeriet

Danmarks femte nationalpark, der samtidig er den næststørste, er officielt blevet indviet af H.M. Dronningen sammen med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Det blev en fejring og folkefest på Esrum Kloster med deltagelse af Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (C), Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost (G), Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S), Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Halsnæs’ borgmester Steffen Jensen (S) og nationalparkens formand Carl F. Bruun.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er begejstret for at skulle indvie Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

"Jeg har glædet mig enormt til denne dag. Nu bliver Nordsjællands store skove og søer nationalpark for alle. Kronhjorte, havørne og kæmpe områder med urørt skov er bare nogle af de store naturoplevelser i området. Jeg kan kun anbefale at besøge vores nationalparker, for de viser Danmarks natur i al sin storslåede skønhed. Det gælder ikke mindst Kongernes Nordsjælland, som jeg er stolt over at kunne indvie med Hendes Majestæt Dronningen", siger Jakob Ellemann-Jensen.

Formanden for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Carl F. Bruun siger:

- Der er masser af muligheder for at brande Nationalpark Kongernes Nordsjælland som nationalpark og tiltrække endnu flere besøgende til vores pragtfulde område. Vi har ud over noget af Danmarks mest storslåede natur også en helt særlig kulturhistorie. Jeg ser frem til at løfte den opgave sammen med resten af bestyrelsen og i tæt dialog med de mange gode lokale kræfter. Nationalparken er skabt på baggrund af frivillighed, hvilket er et fantastisk udgangspunkt for videre udvikling af nationalparken. 

 

 • Se hvad borgmestrenes udtaler

  "Jeg har set meget frem til denne dag, hvor vi indvier vores nationalpark. I snart 15 år har frivillige lodsejere og mange andre ildsjæle sammen med de fem kommuner arbejdet for en fælles nationalpark på tværs af Nordsjælland - og nu er vi ved målet. Jeg glæder mig til at være med til at fortælle og vise vores nationalpark frem – for der er ikke kun tale om en stor nationalpark i dansk sammenhæng, men også en nationalpark med et utrolig rigdom og mangfoldighed på natur, kultur og historie", siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

  "Jeg glæder mig over, at nationalparken er med til at understrege vores herligheder som kommune, og kan være med til at styrke vores natur, sætte lys på vores kulturhistoriske fortællinger og dermed give et godt grundlag for en livskraftig fremtid", siger Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød Kommune.

  "Jeg har set meget frem til denne dag, hvor nationalparken bliver indviet i Esrum. Gribskov Kommune ligger i hjertet af Nationalparken, og jeg er overbevist om at parken bliver en fantastisk ramme for igangværende og kommende initiativer", siger Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov Kommune.

  "Med Frederiksværks kulturhistorie, Danmarks største sø Arresø og Sjællands største vildhede har Halsnæs Kommune nogle af Nordsjællands mest spændende natur- og kulturseværdigheder. Med den nye nationalpark bliver vores seværdigheder en del af noget, der er endnu større. Det er vi både ydmyge over for og stolte over. Samtidig glæder vi os til at kunne byde borgere og gæster udefra velkommen i hele Nordsjællands nationalpark", udtaler borgmester i Halsnæs Kommune Steffen Jensen.

  "Det er en god dag for Fredensborg Kommune og vi glæder os til at vise og dele vores dejlige natur og seværdigheder med endnu flere gæster fremover. Jeg glæder mig også over, at det er lykkedes at indgå så mange frivillige aftaler med lodsejerne og den store indsats som så mange ildsjæle har bidraget med for at realisere vores nationalpark", siger Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg Kommune. 

Miljø- og fødevarminister Jakob Ellemann-Jensen tager imod Dronningen
Dronningen sammen med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen
Dronningen afslører 'Nationalpark Kongernes Nordsjælland'
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen hjælper Dronningen ombord på båden 'Fredensborg' ved Skipperhuset ved Esrum Sø.
Sejltur på Esrum Sø
Smuk dag i Nationalpark Kongernes Nordsjælland