Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Her er ungepanelets råd til sundhedsministeren

Flere frirum for unge, lettere adgang til hjælp til de unge, der har brug det og større fokus på den naturlige krop. Sådan lyder nogle af ungepanelets råd.

Sundheds- og Ældreministeriet
Billedet viser unge mennesker rundt om et bord

Ungepanelet har nu afleveret ni gode råd til sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Panelet har siden maj 2018 arbejdet på at lave en række forslag til initiativer, der kan være med til at rette op på tendensen til at flere danske børn og unge mistrives.

I dag har panelet præsenteret de gode råd for sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Ungepanelets ni gode råd til sundhedsministeren:

  1. Der skal skabes frirum til børn og unge, hvor der ikke skal præsteres
  2. Unge med psykisk mistrivsel skal have let adgang til hjælp
  3. Børn, unge og deres nære omgivelser skal have digital dannelse
  4. Medierne skal tage ansvar for fair formidling
  5. Eksponeringen af fiktive kropsidealer skal begrænses
  6. Den naturlige krop skal synliggøres
  7. Nye initiativer skal understøtte et mere mangfoldigt kropsideal
  8. Viden om køn og seksualitet skal øges i befolkningen
  9. Respekten for individuelle grænser skal styrkes

”Det er en hjertesag for mig, at hjælpe andre psykisk sårbare unge. Derfor er jeg så glad for at have været med i ungepanelet, og jeg er helt ærligt stolt af, at vi i fællesskab har fundet frem til ni brugbare råd, som jeg mener, det er muligt for politikere og folk med privat og professionel relation til unge, at handler på,” siger medlem af panelet Daniel Ken Togo Kristiansen.

Han har tidligere været socialt udsat, og er i dag bestyrelsesmedlem i Sind Ungdom og formand for lokalforeningen i Guldborgsund. Særligt Ungepanelets Råd 1 og 2 er af stor betydning for Daniel:

”For mig er det rigtig vigtigt, at vi skaber flere inkluderende fællesskaber, hvor unge har mulighed for at udvikle deres sociale kompetencer og opleve, at de er en del af noget større end dem selv. Samtidig ved jeg af personlig erfaring, hvor vigtigt det er, at psykisk sårbare unge har nem adgang til at få professionel hjælp uden, at de oplever at blive en del af systemet,” siger Daniel Ken Togo Kristiansen.

”Det har virkelig været skønt at se en gruppe unge bruge deres tid, personlige erfaringer og store engagement på at arbejde med at finde forslag til hvordan andre børn og unge fremover kan blive hjulpet både tidligere og bedre. Vores arbejde med ungepanelet stopper bestemt ikke her, og jeg glæder mig meget til at vi skal arbejde videre med forslag, der forhåbentlig kan være med til at knække den triste trivselskurve, vi ser hos børn og unge i de her år,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby. 

pdf (5,18 Mb)