Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Et integreret og fleksibelt energisystem i verdensklasse

En stabil og pålidelig energiforsyning er vigtig for et velfungerende, moderne samfund i vækst.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Statsministeriet
Danmark skal have det mest integrerede, markedsbaserede og fleksible energisystem i Europa, der kan håndtere den rivende udvikling, som energisystemet i disse år undergår med øget elektrificering på tværs af samfundet og introduktion af flere og nye teknologier, aktører og løsninger, herunder bl.a. lagring samt data- og digitaliseringsløsninger.

Danmark har et af de højeste niveauer af forsyningssikkerhed i verden, og danskerne har således strøm i kontakterne i 99,996 pct. af tiden. En stabil og pålidelig energiforsyning er vigtig for et velfungerende, moderne samfund i vækst.

Regeringen foreslår

  • Udarbejdelse af en handlingsplan for smart energi til offentliggørelse 2020, der bl.a. fokuserer på anvendelsen af data og digitalisering.
  • Test med regulatoriske testzoner inden for smart energi, der skal fremme, forbedre og udvikle rammebetingelser for virksomheder på markedet.
  • Implementering af en række initiativer, som digitaliserer myndighedsbehandlingen på forsyningsområdet, herunder oprettelse af en fælles hjemmeside for selskabernes indberetningsformularer.