Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Regeringen afholder Digitalt Topmøde

For at samle input til en ansvarlig, digital fremtid for Danmark, afholdes Digitalt Topmøde. 14. marts samles erhvervsliv, undervisnings- og forskningsverdenen samt arbejdsmarkedets parter.

Beskæftigelsesministeriet
Undervisningsministeriet
Erhvervsministeriet
Finansministeriet
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Udenrigsministeriet
Grafik

Regeringen afholder den 14. marts 2019 Digitalt Topmøde for første gang.

Regeringen har taget vigtige skridt mod en ansvarlig, digital fremtid med Strategi for Danmarks digitale vækst fra januar 2018, reformudspillet ”Digital service i verdensklasse” og gennem løbende drøftelser i Disruptionrådet. Men det kræver et vedvarende fokus at være på forkant med den digitale udvikling.

Derfor afholdes Digitalt Topmøde 2019. Statsministeren og en lang række ministre går sammen med førende erhvervsledere, arbejdsmarkedets parter og repræsentanter fra undervisnings- og forskningsverdenen om at lægge sporene for Danmarks digitale fremtid.

På topmødet vil der være fokus på bl.a. dataetik, kunstig intelligens, ændrede behov på arbejdsmarkedet, undervisning, uddannelse, forskning og øvrige rammevilkår for dansk erhvervsliv.

Det er regeringens vision, at digitaliseringen skal komme alle danskere til gavn – gennem færre nedslidende jobs, et bedre sundhedsvæsen, flere miljø- og klimavenlige løsninger, og gennem gode og vellønnede job.

SAMMEN OM EN ANSVARLIG, DIGITAL FREMTID FOR DANMARK

 

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
”På topmødet skal regeringen sammen med erhvervslivet drøfte, hvordan vi bedst tager de næste skridt i Danmarks digitale omstilling. Danmark skal være med helt fremme på anvendelsen af digitale løsninger, så vi også i fremtiden kan have konkurrencedygtige virksomheder og høj velstand. Jeg ser frem til en god og produktiv dag sammen med dansk erhvervsliv.”

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers:
”Nye teknologier som kunstig intelligens kan hjælpe os til at skabe et bedre samfund ved at løse en lang række konkrete udfordringer. Hvis vi vel at mærke former teknologien efter vores værdier, og vi husker de etiske overvejelser. Fremtidens løsninger skal være gennemskuelige og transparente, så vi stadig har tillid til systemerne. Det glæder jeg mig til at tale med virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner og forskere om.”

Undervisningsminister Merete Risager:
”De fleste er enige om, at der er et stort potentiale i teknologi, men teknologi uden omtanke rykker ikke noget. På samme måde bliver børn og unge ikke kloge på teknologi og digitalisering af at løse opgaver på en iPad. Derfor har vi sat gang i et forsøgsprogram om teknologiforståelse i folkeskolen, hvor der blandt andet er fokus på, at eleverne skal lære, hvad der for eksempel ligger bag de programmer, apps og spil, som de bruger. I arbejdet med teknologiforståelse lytter og inddrager vi de klogeste hoveder, og jeg ser frem til også at få rig mulighed til at gøre det på topmødet.”

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen:
”Det er vigtigt, at regeringen understøtter, at Danmark er klædt godt på til de udfordringer og muligheder, den teknologiske og digitale udvikling giver os. Det har vi løbende drøftet i Disruptionrådet, og jeg ser frem til at drøfte vores resultater derfra med deltagerne på det digitale topmøde. Ligesom jeg ser frem til at få nye indspark fra de organisationer og virksomheder, der har fingeren på pulsen.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen:
”Med sin høje grad af digitalisering har Danmark et godt grundlag for at gå forrest – og med TechPlomacy-initiativet investerer vi i en tæt dialog med både den globale tech-industri og andre lande og organisationer for at sætte klare danske fingeraftryk på en dagsorden, der kun vil fylde mere og mere i de kommende år. Jeg glæder mig derfor til at drøfte, hvordan vi udnytter Danmarks ’first mover’-rolle på dette område.”

Innovationsminister Sophie Løhde:
”Digitalisering og nye teknologier som kunstig intelligens har et stort potentiale og kan bl.a. hjælpe os til at give borgerne en bedre service og gøre den offentlige sektor mere effektiv. Det er også baggrunden for, at vi tidligere i år har præsenteret en digitaliseringsreform, som bl.a. skal være med til at videreudvikle den offentlige digitale service til gavn for borgere og virksomheder. Og at vi har sat os et ambitiøst mål om, at Danmark skal være førende inden for kunstig intelligens i 2025.”