Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Børne- og socialministeren besøger Vollsmose

I kølvandet på regeringens udspil mod parallelsamfund var Mai Mercado mandag d. 23. april en tur i Vollsmose, hvor hun besøgte en daginstitution og gik en tur med politiet i bydelen.

Billede af børne- og socialminister går med to politibetjente

Trygheden blandt beboere i udsatte boligområder er langt lavere end på landsplan. 86 procent er generelt trygge, men i udsatte boligområder falder den andel til 64 procent. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse fra 2017, og det er bl.a. det, regeringen ønsker at gøre noget ved med udspillet mod parallelsamfund.

I kølvandet på udspillet har børne- og socialminister Mai Mercado besøgt Vollsmose i Odense, som er et af de udsatte boligområder, hvor beboerne skal kunne mærke en forskel med regeringens tiltag. Det skal være trygt for både børn og voksne at færdes i området.

Det er derfor, at regeringen vil sætte ind over for kriminalitet i boligområderne ved at styrke politiets indsats, ved at give mulighed for højere straffe i bestemte områder, som er særligt plaget af kriminalitet, og ved at gøre det sværere for kriminelle at bo i områderne. Det talte Mai Mercado med Fyns politidirektøren, Kit Grøn-Iversen, om på en gåtur gennem Vollsmose, hvor ministeren også fik mulighed for at høre om politiets udfordringer.

Det hjælper dog ikke kun at slå ned på kriminalitet. Der skal også sættes ind tidligere. For børn i udsatte boligområder klarer sig dårligere end øvrige børn i skolen, og færre kommer ind på en ungdomsuddannelse. Regeringen vil sikre, forældrene tager ansvar for deres børn og sørger for, at børnene kommer ind på den rette sti.

Derfor besøgte børne- og socialministeren også børnehuset Planteskolen i Vollsmose, hvor hun hørte om børnenes hverdag og udfordringer og talte med personalet om regeringens forslag om at indskrive børn i et obligatorisk 30 timers dagtilbud, når de fylder 1 år, hvis ikke forældrene selv har gjort det.