Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Billigere for togpendlere at krydse Storebælt

Som følge af regeringen og Dansk Folkepartis aftale om at nedsætte taksten for vejtrafik og persontog over Storebælt, gør DSB det nu omkring 15 pct. billigere at krydse Storebælt for rejsende med pendlerkort, samtidig med at DSB også vil udbyde flere Orange-billetter.

Transport- og Bygningsministeriet
Foto: Colourbox

Fra den 8. maj 2018 bliver det billigere at pendle i tog over Storebælt. DSB sætter nemlig prisen ned for rejsende med pendlerkort over Storebælt. Og så øger DSB antallet af de særligt billige Orange-billetter. Det sker som resultat af, at regeringen og Dansk Folkeparti har sænket infrastrukturafgiften for togene over Storebælt.

- Jeg er glad for, at DSB bruger den besparelse, de har fået ved, at det er blevet billigere for togene at køre over Storebælt, på kunderne. Det er et vigtigt led i en mere kunde- og markedsorienteret jernbane, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. 

Prisfald på 15 procent

Omkring 98 pct. af de solgte pendlerkort til rejser over Storebælt vil opleve et fald i prisen på 15 pct. Det gælder for pendlerkort til både børn og voksne. Og det betyder eksempelvis, at en pendler mellem Aarhus og København kommer til at spare 751 kr. om måneden.

 - I stedet for at sprede rabatten bredt, så ingen kan mærke den, så har DSB valgt at give den til de kunder, der hver dag krydser Storebælt. Der er tale om en mærkbar rabat for den enkelte pendler, siger Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB. 

Visse studerende kommer også til opleve store prisfald på deres ungdomskort, der er gyldige over Storebælt. Her rammer rabatten ungdomskort på de længere rejser, der er udstedt til studerende på videregående uddannelser, der er begyndt på deres uddannelse fra den 1. juli 2016 og op til nu.

- Der er særlige betingelser for at opnå ungdomskort. Men for nogle vil det være muligt at opnå rabatter på helt op til 22 pct., så det er værd at undersøge sine forhold, siger Flemming Jensen.