Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

61 skoler får penge fra skolepuljen

Undervisningsministeren kalder det en stor succes for de mange børn, der med skolepuljen er blevet dygtigere til dansk og matematik.

Undervisningsministeriet
Undervisningsministeren har tidligere fortalt om skolepuljens resultater

I april 2017 lancerede regeringen en skolepulje med 500 millioner kroner, der over tre år skal udbetales til skoler, der hæver det faglige niveau i dansk og matematik i 9. klasse. Karaktererne for skolepuljens første år er nu opgjort. Opgørelsen viser, at 61 af de i alt 104 skoler i puljen har opfyldt kravene, og de får derfor udbetalt 1,3-1,5 millioner kroner senere i år. Penge, som skolerne kan bruge, som de vil.

Resultaterne bliver modtaget med stor glæde af statsministeren.

”De flotte prøveresultater på hovedparten af de skoler, der er med i skolepuljen, viser, at den er en god løftestang til dem, som ikke tidligere har formået at få alle elever med. Det bekræfter, at det er muligt at løfte fagligt svage elever på blot ét år, med en målrettet indsats. Men det bekræfter også, at der er potentiale for at gøre folkeskolen endnu bedre. Vi skal blive bedre til at få alle med – det skylder vi eleverne", siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

”Dansk og matematik er en forudsætning for at lære skolens andre fag og en forudsætning for at forstå verden. Hvis ikke man kan læse, regne og skrive på et rimeligt niveau, er der mange ting, der bliver vanskelige - både i uddannelse og i livet. Derfor ønskede regeringen med skolepuljen at stille skarpt på netop denne del af skoleledelsernes ansvar på skoler, hvor for mange elever ikke opnår tilstrækkelige kundskaber og færdigheder i dansk og matematik. Jeg er meget glad for, at så mange skoler og elever er lykkedes med at løfte det faglige niveau. Det er en stor succes for de mange børn, der nu forlader folkeskolen bedre rustet til livet,” siger Merete Riisager.

 

120 folkeskoler med en stor andel af elever, der får under karakteren 4 i 9.-klasseprøverne i dansk og matematik, fik tilbud om at blive en del af regeringens skolepulje, der blev lanceret i april 2017.

LÆS OM SKOLEPULJEN

For at få del i puljen skal skolerne i hvert af skolepuljens tre år reducere andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik, med fem procentpoint. I gennemsnit har de 61 skoler sænket andelen af elever på det niveau med knap 14 procentpoint i forhold til skolepuljens udgangspunkt. Det svarer til, at skolerne har løftet mere end 400 elever.

Alle 104 skoler, der deltager i skolepuljen, vil i de kommende dage modtage et brev med deres resultater. 

Næste opgørelse af skolepuljen finder sted i september 2019, hvor skolerne skal have reduceret antallet af elever med under 4 i dansk og matematik med 10 procentpoint i forhold til skolernes udgangspunkt.