Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Studerende får mulighed for at kombinere studie med fuldtidsjob

Regeringen vil give universiteterne mulighed for at tilbyde fireårige såkaldte erhvervskandidatuddannelser på deltid til studerende, der samtidig er i relevante job på baggrund af deres bachelorgrad.

Uddannelses- og Forskningsministeriet
Foto: Colourbox

Langt flere af de studerende, der læser en kandidatuddannelse, skal fremover finde job i det private erhvervsliv.

Regeringen vil give studerende bedre mulighed for at kombinere uddannelse og job, så de studerende bliver knyttet til det private arbejdsmarked, mens de studerer.

Som første tiltag i en ny frihedspakke på uddannelsesområdet vil regeringen oprette en forsøgsordning, der giver universiteterne mulighed for at tilbyde fireårige såkaldte erhvervskandidatuddannelser på deltid til studerende, der samtidig er i relevante job på baggrund af deres bachelorgrad.

For uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er det vigtigt, at studerende får bedre muligheder for at kunne koble det, de lærer, til det private arbejdsmarked:

"Studerende skal have mere frihed til at prøve arbejdsmarkedet af, inden de færdiguddanner sig. Erhvervskandidatuddannelser er til glæde for alle parter. Studerende kan på en helt ny måde erhverve sig kompetencer, som er anvendelige i deres arbejdsliv. Samtidig får virksomhederne adgang til splinterny viden og mere kvalificerede medarbejdere," siger Søren Pind.

Erhvervslivet og universiteterne har efterspurgt muligheden for, at kandidatuddannelser kan udbydes på deltid til studerende, der arbejder i en virksomhed og gerne vil læse en kandidatuddannelse ved siden af.

Studerende, der ønsker at blive optaget på en erhvervskandidatuddannelse, skal have en aftale med en arbejdsgiver om at være ansat f.eks. mere end 25 timer om ugen i et job, der er relevant for uddannelsen. Alternativt skal de være iværksættere med egne virksomheder, mens de studerer på erhvervskandidatuddannelsen.