Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Større lånemuligheder i sommerhuse

Et stort flertal i Folketinget har i dag besluttet at øge lånegrænsen for sommerhuse. Loven træder i kraft 1. maj og gør det muligt at få realkreditlån op til 75 procent af sommerhusets værdi.

Erhvervsministeriet
Foto: Colourbox

Et stort flertal i Folketinget har i dag besluttet at øge lånegrænsen for sommerhuse.

Loven træder i kraft 1. maj og gør det muligt at få realkreditlån op til 75 procent af sommerhusets værdi. Det er mere end før, hvor der var en grænse for realkreditlån på 60 procent af fritidshusets værdi. 

Regeringen håber, at de nye regler gør det billigere både at købe, bygge og renovere sommerhuse. Dermed får flere mulighed for at få et fristed ude i sommerlandet. Flere og bedre sommerhuse er også noget, der kan få flere turister til at holde ferie i Danmark.

”De nye regler vil sænke omkostningerne til at finansiere køb af sommerhuse og gøre det billigere at låne til opførsel af nye sommerhuse. Herudover vil flere få råd til at modernisere og renovere sommerhuse. Det er til gavn for turismen og øget vækst i hele Danmark," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen og fortsætter:

"Loven vil også kunne skabe et mere aktivt sommerhusmarked og være med til at støtte sommerhusmarkeder i områder med svagere efterspørgsel. De nye regler skal også ses i sammenhæng med regeringens initiativ om flere byggegrunde til netop fritidshuse".

Priserne på sommerhusmarkedet er steget på det sidste, men de har ligget nogenlunde fladt i de seneste fem år. Antallet af solgte sommerhuse er steget i 2016. Men ses der på en længere periode, er stigningen på niveau med de historiske udsving.”