Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Se video: Statsministeren i Kina

Lars Løkke Rasmussen var i denne uge på officielt besøg i Kina. Torsdag mødtes han med Kinas præsident Xi Jinping i Folkets Store Hal i Beijing. Hør statsministeren fortælle om turen her.

Statsministeriet

Hør statsminister Lars Løkke Rasmussen fortælle om sit officielle besøg i Kina herover.

Torsdag mødtes statsminister Lars Løkke Rasmussen med Kinas præsident Xi Jinping i Folkets Store Hal i Beijing. Se video herover.

Statsministeren er på officielt besøg i Kina frem til torsdag den 4. maj. Det første officielle besøg siden 2008.

Under besøget vil statsministeren mødes med Kinas præsident Xi Jinping og premierminister Li Keqiang. Her vedtages det første samlede dansk-kinesiske arbejdsprogram, der sætter retningen for et styrket samarbejde for 80 danske og kinesiske myndigheder frem mod 2020.

Statsministeren ledsages af miljø- og fødevareministeren, sundhedsministeren samt en række virksomhedsledere og erhvervsorganisationer, ligesom han mødtes med lokale erhvervsledere fra danske virksomheder i Kina.

Onsdag blev Lars Løkke Rasmussen officielt modtaget af premierminister Li Keqiang foran Folkets Store Hal i Beijing. Der blev også underskrevet en række samarbejdsaftaler. Se video herunder.

Forud for besøget udtaler Lars Løkke Rasmussen:
”På trods af en afstand på godt 7.000 kilometer har Kina og Danmark et venskab, der går langt tilbage. Kina er Danmarks største handelspartner i Asien, og vi samarbejder tæt på alle niveauer.

Det nye arbejdsprogram vil styrke vores strategiske partnerskab på en lang række områder, så vi fremover kan sætte flere danske fingeraftryk på udviklingen og reformarbejdet i Kina og samtidig sikre dansk erhvervsliv et bedre fodfæste på det enorme kinesiske marked.

Mange kinesere besøger hvert år Danmark. Men også her er der mere at hente. Derfor vil vi arbejde for at øge antallet af turister mellem vores to lande.”

Tirsdag var statsministeren i Chengdu i Vestkina, hvor han som led i markeringen af 2017 som dansk-kinesisk turismeår besøgte de to pandaer, der skal udlånes til Københavns Zoologiske Have. Se video herover.

 

Statsministeren landede tirsdag eftermiddag i Vestkina. Se video herover.