Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Regeringen støtter den amerikanske reaktion på overgrebene på den syriske civilbefolkning

”Regeringen støtter, at USA nu har reageret på Assad-regimets grusomme overgreb på den syriske civilbefolkning. Jeg er tilfreds med, at presset på Assad nu stiger. Det må stå klart, at angreb med kemiske våben på civile ikke er acceptabelt," siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Udenrigsministeriet
Portræt af Anders Samuelsen
Foto: Les Kaner
USA gennemførte i nat dansk tid et angreb på en militær lufthavn i Syrien. Ifølge udtalelser fra den amerikanske præsident Trump samt udenrigsminister Tillerson er der tale om en enkeltstående og proportionel reaktion på den hændelse i Syrien den 4. april, hvor det syriske regime er under anklage for at have anvendt kemiske våben.
Udenrigsminister Anders Samuelsen udtaler:

”Regeringen støtter, at USA nu har reageret på Assad-regimets grusomme overgreb på den syriske civilbefolkning. Jeg er tilfreds med, at presset på Assad nu stiger. Det må stå klart, at angreb med kemiske våben på civile ikke er acceptabelt.
 
FN har tidligere slået fast, at det syriske regime og præsident Assad har anvendt kemiske våben mod civile i Syrien. Der er nu meget alvorlige anklager om, at regimet endnu engang – d. 4. april – har stået bag et angreb på civile med kemiske våben. Vi har set forfærdelige billeder, og jeg deler til fulde den fordømmelse, som angrebet har mødt fra hele verden. Nu skal FN’s Sikkerhedsråd tage ansvar og følge op.
 
Fra dansk side støtter vi op om, at den eneste løsning i Syrien er politisk. Jeg har før gjort det klart, at jeg ikke ser Assad have en rolle i Syrien på lang sigt. Den seneste udvikling forstærker blot det billede.
I 2013 og 2014 støttede vi fra dansk side den operation, som skulle fjerne Syriens kemiske våben. Det står nu klart, at Rusland ikke som lovet var garant for at fjerne alle våbnene. Det er dybt skuffende og tragisk for den syriske civilbefolkning.”