Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Regeringen nedsætter iværksætterpanel

"Regeringen ønsker at skabe et samfund præget af stærkt entreprenørskab, hvor iværksættere har de bedste muligheder for at bidrage til vækst og jobskabelse," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen. Læs mere om iværksætterpanelet her.

Erhvervsministeriet
Erhvervsminister Brian Mikkelsen lancerer det nye iværksætterpanel. Yderst tv. er det Tommy Ahlers, der er formand for panelet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har i dag nedsat et iværksætterpanelet med iværksætter og investor Tommy Ahlers som formand.

Iværksætterpanelet består ud over Tommy Ahlers af 14 iværksættere, investorer og eksperter. De skal komme med forslag til, hvordan det bliver lettere og mere attraktivt at starte ny virksomhed i Danmark, og hvordan flere nye virksomheder kan tage de næste skridt og vokse sig store.

"Regeringen ønsker at skabe et samfund præget af stærkt entreprenørskab, hvor iværksættere har de bedste muligheder for at bidrage til vækst og jobskabelse. Derfor er det væsentligt, at der løbende etableres mange nye virksomheder. Men det er også uhyre vigtigt at få flere virksomheder til at vokse, så de kan bidrage til at sikre et dynamisk erhvervsliv og styrke væksten," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen og fortsætter:

"Iværksætteres muligheder for at vokse afhænger i høj grad af de vækstbetingelser, vi stiller til rådighed. Derfor skal vi have mere fokus på, hvordan vi gør rammevilkårene bedre. Det er på denne baggrund, at jeg i dag på regeringens vegne nedsætter et iværksætterpanel."

Formand for Iværksætterpanelet Tommy Ahlers siger:
"Som iværksætter er reaktionen jo oftest "bland jer uden om", når politikerne spørger, hvad de kan gøre. Men sandheden er nok lidt mere nuanceret. Og når det kommer til adgang til kapital og talent, hjørnestenene for iværksætteri, så spiller politikerne en rolle, og jeg er glad for, at de har spurgt mig og de andre iværksættere i panelet om at rådgive dem."

"Jeg ser frem til at tale om mange hjørner af iværksætteriet og forstå, hvad der kan gøres, og så komme med nogle anbefalinger til regeringen. Kommissoriet er dejlig bredt, og vi kommer til at tænke uden for boksen og se, hvad der virker i andre lande. Det går godt med iværksætteri i Danmark, men der er helt sikkert nogle ting, der kan blive bedre. Meget bedre."

Panelet sammensættes af medlemmer, som afspejler både yngre og mere erfarne iværksættere, investorer og eksperter med både national og international erfaring.

"Iværksætterpanelet er et meget stærkt hold sammensat af succesfulde iværksættere, eksperter og investorer, der afspejler en bred forståelse for og praktisk erfaring med de problemstillinger, som panelet kommer til at arbejde med. Jeg ser frem til resultaterne af panelets arbejde, som skal bane vejen for den iværksætterdagsorden, som jeg har stillet mig i spidsen for," siger Brian Mikkelsen.

Panelet har følgende sammensætning:

 •           Tommy Ahlers, Iværksætter og investor (Formand)
 •           Jakob Jønck, Medstifter af Endomondo og Simple Feast
 •           Kirsten Drejer, Medstifter og arbejdende bestyrelsesmedlem i Symphogen
 •           Juha Christensen, Stifter af Cogniance
 •           Camilla Hessellund Lastein, Stifter af Lix Technologies
 •           Louise Ferslev, Stifter af MyMonii
 •           Kaspar Basse, Stifter af Joe & The Juice
 •           Esben Østergaard, Medstifter af Universal Robots
 •           Cecilia Bonefeld-Dahl, CEO i Globit og formand for IT-branchen
 •           Tommy Andersen, Medstifter af Nordic Makers
 •           Carsten Borring, Head of Listings & Capital Markets Denmark i NASDAQ
 •           Tine Thygesen, Stifter af Founders House
 •           Peter Heering, Stifter/medstifter af Scalepoint Technologies og FOUNDERS
 •           Anne-Marie Finch, VP i Trustpilot med ansvar for Global HR & Talent
 •           Ulla Brockenhuus-Schack, Managing Partner i Seed Capital.

Kommissorium for iværksætterpanelet