Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Løkke: Vi fejrer verdens bedste soldater

Se hele statsministerens tale ved flagdagen 2017.

Forsvarsministeriet
Løkke: Vi fejrer verdens bedste soldater
Se hele statsministerens tale herover.
Baggrund:
Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. 

Her hædres de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister.

Det officielle Danmark markerer flagdagen for Danmarks udsendte med en kranselæggelse ved monumentet på Kastellet, en mindegudstjeneste for Danmarks faldne i Holmens Kirke og en parade for årets udsendte på Christiansborg Slotsplads. Folketinget slutter det officielle program med en reception for årets udsendte.

Herudover bliver flagdagen højtideligholdt ved en lang række lokale arrangementer over hele landet.
 

Her er programmet for de officielle arrangementer i København

12.30 - 13.30: Kranselægning ved Monumentet i Kastellet for Danmarks Internationale indsats. Deltagere er en paradestyrke fra Forsvaret, politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner. Derudover deltager Kongehuset, folkevalgte, repræsentanter for Forsvarets-, Politiets- og Beredskabsstyrelsens ledelser samt pårørende og efterladte. Veteranorganisationer deltager med faner.

14.00 - 15.45: Gudstjeneste i Holmens Kirke for de efterladte til omkomne udsendte. Med deltagelse af Kongehuset, regering, Folketinget, Forsvarets ledelse samt øvrige særligt inviterede gæster. Derudover deltager soldater fra årets udsendte enheder.

15.30 - 16.45: Parade på Thorvaldsens Plads for årets udsendte, de efterladte til omkomne udsendte, Kongehuset, regering, Folketinget, Forsvarets-, Politiets- og Beredskabsstyrelsens ledelser, samt øvrige særligt inviterede gæster.

16.45 - 17.45: Reception ved Christiansborg for samtlige årets udsendte, efterladte til omkomne, pårørende samt andre deltagere i aktiviteten på Christiansborg. Folketingets Præsidium er vært.

Du kan finde en oversigt over de kommunale arrangementer på flagdagen her

Og du kan finde en liste over militære arrangementer her

Se billeder fra flagdagen herunder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager i parade i Slagelse med soldater fra Gardehusarregimentet.
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen deltager i flagdagen ved Monumentet i Kastellet for Danmarks Internationale indsats
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg deltager i markeringen af flagdagen på Skive Kaserne.