Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Nyt trepartsforløb indledt i Statsministeriet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har torsdag haft arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger om fremtidens voksen-, efter- og videreuddannelsessystem (VEU) i Statsministeriet.

Statsministeriet
Beskæftigelsesministeriet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag haft arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger om fremtidens voksen-, efter- og videreuddannelsessystem (VEU) i Statsministeriet.

Dermed indledes regeringens tredje trepartsforløb. Tidligere har regeringen indgået trepartsaftaler om integration og praktikpladser med arbejdsmarkedets parter.

Dagens møde er et sættemøde forud for det forhandlingsforløb om VEU, der skal finde sted i Beskæftigelsesministeriet. VEU-ekspertgruppen præsenterede den 13. juni sine anbefalinger til regeringen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtalte forud for mødet:

”Alle danskere skal kunne se en lys fremtid foran sig. Det kræver, at ingen læner sig tilbage, når eksamensbeviset er i hus, men indstiller sig på at lære hele livet. Vi skal kunne omstille os, når nogle jobfunktioner forsvinder, andre ændrer sig og nye opstår, f.eks. som følge af ny teknologi. Ellers risikerer vi, at virksomhederne ikke kan få medarbejdere med de rigtige evner, og det vil koste den enkelte og samfundet dyrt.

Derfor er det også bekymrende, at mange medarbejdere ikke finder efteruddannelse relevant. Det viser, at der er noget galt med systemet, som det er i dag. Det skal vi rette op på.

Jeg glæder mig derfor til at indlede mit tredje trepartsforløb sammen med repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter. Sammen skal vi skabe et stærkere og mere fleksibelt voksen- og efteruddannelsessystem, der bedre svarer til virksomhedernes og medarbejdernes behov. Vi vil sideløbende i Disruptionrådet drøfte, hvordan vi også herfra kan understøtte uddannelse, der får alle med ind i fremtiden.”