Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Ny prisportal for boliglån er klar

Har du det bedste og billigste boliglån? Hvor meget er de samlede omkostninger for at have et boliglån i hele lånets løbetid? Og hvem har de laveste bidrag og renter på enten fastrentelån eller lån med variabel rente? Det kan alle nu blive en del klogere på via Erhvervsministeriets nye prisportal for boliglån, der netop er åbnet.

Erhvervsministeriet
Foto: Colourbox

Har du det bedste og billigste boliglån? Hvor meget er de samlede omkostninger for at have et boliglån i hele lånets løbetid? Og hvem har de laveste bidrag og renter på enten fastrentelån eller lån med variabel rente?

Det kan alle nu blive en del klogere på, hvis de lægger vejen forbi Erhvervsministeriets nye prisportal for boliglån, der netop er åbnet.

Den skal gøre det nemmere at gennemskue, hvor man finder det mest fordelagtige lån til sin villa, lejlighed eller sommerhus.

Den nye prisportal for boliglån bliver en del af Finanstilsynets hjemmeside og kan ses på adressen www.tjekboliglån.dk.

I første omgang er det alene prisen på nye lån, der kan sammenlignes. Men med tiden skal også ældre lån kunne sammenlignes og tjekkes for, om de eksempelvis er modne til en omlægning, eller med fordel kan beholdes.

"Med prisportalen får forbrugerne på en enkel og brugervenlig måde mulighed for, at sammenligne priserne på forskellige lånetyper i de forskellige banker og realkreditinstitutter," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Han tilføjer, at prisportalen er endnu et vigtigt bidrag til at skabe større gennemsigtighed, og vil dermed også mere konkurrence, på markedet for boliglån.

Det skulle gerne føre til lavere eller mere skarpe priser til fordel for forbrugerne. 

Prisportalen tager højde for alle de udgifter, der er forbundet med at optage et lån – renten stiftelsesomkostninger, gebyrer med videre. Det vil også blive muligt at få udspecificeret, hvor udgifterne strammer fra. Der er også udregnet årlige omkostninger i procent (ÅOP) for de enkelte lån.

Det er i et samarbejde mellem realkreditinstitutterne og Finanstilsynet, at den nye prisportal er udviklet, og Brian Mikkelsen kalder den for »et vigtigt værktøj,« der vil gøre det nemmere for forbrugerne at finde rundt i junglen af boliglån.

Tjek portalen her