Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Regeringen strammer reglerne for vandscootere og speedbåde

Efter den tragiske ulykke i Københavns Havn, strammer regeringen nu reglerne for vandscootere og speedbåde med bl.a. krav om vandscooterbevis og øgede muligheder for konfiskation på grund af vanvidssejlads.

Erhvervsministeriet
Justitsministeriet
Foto: Colourbox

Regeringen har i dag sendt et lovforslag i høring, som skal forbedre sikkerheden for dem, der færdes til søs. Lovforslaget lægger op til, at der fremadrettet skal tegnes ansvarsforsikring for vandscootere og visse speedbåde samt til øgede mulighed for konfiskation på grund af vanvidssejlads eller ved gentagne lovovertrædelser.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: ”Jeg er glad for, at regeringen nu kommer med en række forslag, som skal øge sikkerheden for alle dem, der er ude på vandet. Det er vigtigt, at alle kan færdes trygt og sikkert i det danske farvand og i vores havne. Vi så efter den tragiske vandscooterulykke i Københavns Havn, at der er behov for strammere regler for dem, der sejler hurtigt og ansvarsløst.”

Justitsminister Søren Pape Poulsen: ”Vi har stort fokus på at forbedre sikkerheden omkring vandscootere i de danske havne. I Københavns Havn er der henover sommeren iværksat en markant styrkelse af politiets beredskab på vandet. Med de nye tiltag er der taget endnu et vigtigt skridt på vejen for at dæmme op for vanvidssejlads i vores havne.”

Som led i regeringens opstramning har Søfartsstyrelsen herudover sendt regler i høring om et nyt særligt vandscooterbevis. Med de nye regler bliver der krav om, at dem, der vil sejle vandscooter og lignende fartøjer, fremover skal gennem både en teoretisk og en praktisk prøve. Prøven skal sikre, at man er i stand til at sejle vandscooteren på forsvarlig vis. I anklagemyndigheden arbejdes der samtidig på at sikre, at bødestraffene for ulovlig sejlads med vandscootere har et passende niveau, der afspejler sagernes alvor.

 

Det nye lovforslag samt udkast til Søfartsstyrelsens bekendtgørelser kan ses på høringsportalen