Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Løkke og Hjort overværer militærøvelse

Statsministeren og forsvarsministeren besøgte 8. marts Oksbøl. Se video og hør Løkkes vurdering af det aktuelle trusselbillede.

Statsministeriet
Forsvarsministeriet

Se video fra øvelsen herover

Onsdag overværerede statsministeren og forsvarsministeren en stor militær øvelse i Oksbøl hos bataljonskampgruppen, der udgør det danske landbaserede bidrag til NATO’s spydspidsstyrke, VJTF. Spydspidsstyrken skal hurtigt kunne rykke ud til brændpunkter og krisesituationer både i og uden for NATO’s område.

Bidraget består af cirka 1.000 soldater bl.a. fra Gardehusarregimentet og Jyske Dragonregiment. I alt udgør NATO’s landbaserede spydspidsstyrke cirka 5.000 soldater ud af den samlede udrykningsstyrke på cirka 40.000 soldater.

”Den sikkerhedspolitiske situation er under opbrud, og trusselsbilledet er under konstant forandring og bliver stadig mere komplekst. I en sådan virkelighed er det vigtigt, at vi har en hurtig udrykningsstyrke i NATO, der kan forsvare vores tryghed.

Derfor bidrager Danmark substantielt til udrykningsstyrken, så vi kan yde vores til den fælles sikkerhed. Og derfor vil regeringen give et mærkbart løft til det danske forsvar," sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen forud for besøget.

To danske soldater blev over middag såret under dagens øvelse i Oksbøl. Begge er udenfor livsfare. De pårørende er underrettet. Læs mere her