Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Løkke: Jeg kan slet ikke se det Tyrkiet, vi oplever i dag, blive medlem af EU

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kommenterer EU's politik over for Tyrkiet på baggrund af udtalelser fra den tyske kansler Angela Merkel.

Statsministeriet
Foto: Les Kaner

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kommenterer EU's politik over for Tyrkiet på baggrund af udtalelser fra den tyske kansler Merkel:

”Det er længe gået den helt gale vej i Tyrkiet, så jeg kan slet ikke se det Tyrkiet, vi oplever i dag, blive medlem af EU. Erdogans aggressive udfald mod EU har kun distanceret Tyrkiet endnu mere. Erdogan har i virkeligheden selv lukket døren til EU i.

Det er helt naturligt at tage EU’s politik over for Tyrkiet op til revision, som kansler Merkel i aftes slog til lyd for. Man kan med fuld ret spørge, om det giver mening at fastholde en optagelsesproces med et land, der bevæger sig så langt væk fra EU ’s værdier om demokrati, retsstatsprincipper, frihed og menneskerettigheder. Et land som er utroligt langt fra at kunne blive medlem af EU.

Når alt det er sagt, så ligger Tyrkiet, hvor det ligger. Det er et vigtigt naboland til EU. På kanten af Mellemøsten, så vi har også fremadrettet brug for et rum til at føre en kritisk dialog med Tyrkiet. Vi skal samarbejde om migration. Mod terrorisme. Vi skal handle sammen. Og vi har brug for fortsat at kunne påvirke Tyrkiet i en europæisk retning,” siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.