Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Mændene i fokus på kvindernes kampdag

Se her hvorfor ligestillingsminister Karen Ellemann bruger 8. marts - kvindernes internationale kampdag - på at tale om mænd.

Ligestillingsminister Karen Ellemann bruger kvindernes internationale kampdag på at tale med mænd om fædres orlov i forbindelse med barsel.

”Ligestilling handler om lige muligheder. Det betyder også lige muligheder for at være forælder. Jeg ved godt, at der er rigtig mange, der ønsker sig, at vi laver endnu mere øremærket barsel. Men det er ikke regeringens politik Vi tror på friheden for familierne” siger Karen Ellemann.

Ligestillingsministeren besøger to virksomheder, Novozymes og Pon Equipment, og taler med mændene om orlov.

”Jeg besøger virksomhederne for at blive klogere på, hvad der gør, at fædrene vælger, som de gør. Det er vigtigt, at vi får en bedre forståelse for de store kulturforskelle, der findes i forhold til branche, bopæl, uddannelse og indkomst, hvis vi skal have en reel chance for at fremme fædres brug af orlov”, siger Karen Ellemann.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er sket en svag stigning i længden af fædres orlov. 2014-fædre holdt i gennemsnit 29,5 dages orlov - det er 11 dage mere end fædre gjorde i 2003 Men til sammenligning holdt mødrene i 2014 i gennemsnit 296,3 dages orlov i forbindelse med barsel.

”Tallene taler deres eget tydelige sprog. Min ambition er at gøre op med en kultur, hvor det anses som det naturligste i verden, at barselsorlov er ”mors orlov”. Derfor sætter jeg gang i en kampagne, der skal fremme fædres brug af orlov,” siger Karen Ellemann.

Ministeren tilføjer, at et vigtigt element i kampagnen vil være at styrke oplysningen til de brancher og fædre, hvor orlov ikke ligger lige for. Det er især fædre tilknyttet byggebranchen og fædre med manuelle jobs, der holder kortest orlov.

Ud over de to virksomhedsbesøg på Novozymes (Bagsværd kl 7:30-8:30) og Pon Equipment (Brøndby 11.30-13:00) vil Karen Ellemann tale ved FIU-ligestillingskonference (09.55-10.35), hvor fremme af fædres brug af orlov og betydningen for ligestillingen i Danmark også vil være et fokus.

Om aftenen vil ministeren tale til KVINFOs 8. marts arrangement i Vega i København.

Hør herover ligestillingsminister Karen Ellemann forklare, hvorfor hun sætter fokus på fædres barsel på kvindernes kampdag.