Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Rigsadvokaten skal forberede sag om opløsning af LTF

"Vi skal bruge de muligheder, vi har i grundloven til at forsvare os, når banderne udfordrer vores grundlæggende sikkerhed og tryghed.", siger justitsministeren.

Justitsministeriet

Rigsadvokaten har meddelt justitsministeren, at der er grundlag for at gå videre med en sag om opløsning af bandegruppen Loyal To Familia. Justitsministeren har på den baggrund bedt Rigsadvokaten om at forberede en sag om opløsning af banden.

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger: ”Jeg har i dag bedt Rigsadvokaten forberede en sag om opløsning af Loyal to Familia. Der er tale om en historisk beslutning. Vi skal bruge de muligheder, vi har i grundloven til at forsvare os, når banderne udfordrer vores grundlæggende sikkerhed og tryghed. Som samfund er vi stærkere end banderne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at stoppe deres hærgen. Det er min forhåbning, at sagen vil føre til et forbud, som vil kunne udgøre endnu et værktøj i kampen mod banderne.”

Justitsministeren på besøg på Nørrebro efter en skudepisode i august.

Det er forventningen, at efterforskningen af sagen mod Loyal to Familia kan være færdig i løbet af første halvår 2018. Ved tilrettelæggelsen af det videre arbejde med en opløsningssag vil der bl.a. skulle tages hensyn til, at der verserer en række efterforskninger og straffesager vedrørende medlemmer af banden, som vil kunne være af væsentlig betydning for opløsningssagen. Rigsadvokaten har oplyst, at forberedelsen af sagen vil blive forankret hos Københavns Politi.