Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

H.K.H. Prinsesse Marie protektor for internationalt madtopmøde 2017

H.K.H. Prinsesse Marie bliver protektor for World Food Summit – Better Food for More People, der bliver afholdt i København den 24.-25. august.

Miljø- og Fødevareministeriet
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Prinsesse Marie bliver protektor for det internationale fødevaretopmøde World Food Summit – Better Food for More People, der bliver afholdt i København den 24.-25. august.

Topmødet har et globalt sigte om at forbedre kvaliteten af måltidet og øge forståelsen for mad for derigennem at forbedre sundhed og miljø over hele verden.

Det er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som afholder topmødet og har inviteret kokke, politikere, erhvervsledere og meningsdannere, som har afgørende betydning for den mad, vi spiser, til det internationale topmøde.

”Jeg er rigtig glad for, at Prinsesse Marie støtter det internationale topmøde som protektor. Prinsesse Marie har et stort engagement inden for denne dagsorden – og det vil helt sikkert være med til at øge interessen endnu mere for topmødet,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Topmødet sætter fokus på, hvordan gastronomien kan løse globale udfordringer på fødevareområdet og har sammenhæng med nogle af FN’s 17 verdensmål for 2030.

”Det er en utrolig vigtig dagsorden, som World Food Summit har – og som kan være med til at sikre en bedre fremtid for de nye generationer. Jeg vil derfor gerne være med til at skubbe på denne vigtige agenda ” siger Prinsesse Marie.

Formålet med topmødet er at skabe en platform for udveksling af viden og igangsættelse af nye, effektive og konkrete løsninger inden for fire indsatsområder:

1. Bedre oplysning
2. Bedre fødevaresikkerhed 
3. Mere diversitet i måltidet 
4. Mindre madspild

Hele København danner i slutningen af august rammen omkring en stor folkelig festival: Copenhagen Cooking and Food Festival. Miljø- og Fødevareministeriet er partner i festivalen og vil – foruden topmødet – bl.a. stå for et arrangement med interkulturel fællesspisning.

World Food Summit bliver afholdt på Christiansborg. I tilknytning til topmødet er der i samarbejde med Bella Center Hospitality Group tilrettelagt fødevareudstillingen Bite Copenhagen.