Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Erhvervsuddannelseselever dyster i DM i Skills

De næste par dage vil landets dygtigste elever inden for blandt andet brolægning og detailhandel kæmpe side om side, når DM i Skills løber af stablen.

Undervisningsministeriet
De næste par dage vil landets dygtigste elever inden for blandt andet brolægning og detailhandel kæmpe side om side, når DM i Skills løber af stablen. Foto: Colourbox

I dag bliver dørene slået op for publikum til DM i Skills i Gigantium i Aalborg.

Her vil over 300 elever fra landets erhvervsskoler konkurrerer om at blive udråbt som de bedste inden for deres fag. Og allerede inden mesterskaberne begynder, er den første rekord slået. Der er nemlig 40 forskellige fag tilmeldt til mesterskaberne. Det er det største antal nogensinde i SkillsDenmarks historie.

Både statsministeren og undervisningsministeren lægger vejen forbi for at opmuntre og hylde konkurrencedeltagerne.

Statsministeren åbner officielt DM i Skills torsdag den 26. januar kl. 10.00. Åbningen kan følges live på www.skillsdenmark.dk.

Lørdag vil undervisningsministeren overrække præmier til de nye danmarksmestre og være med til at afslutte DM i Skills 2017.

”DM i Skills giver dygtige og modige elever mulighed for at vise deres evner og fag frem til omverdenen. Det sætter spot på, hvad håndværk af virkelig høj kvalitet kan føre til – lige meget om det gælder en sosu-assistent eller en maskinsnedker. Med den rette kvalitet vil dørene til både spændende job, god løn, mulighed for at læse videre eller måske blive selvstændig være åbne. Derfor skal vi hylde det gode håndværk og elevernes store indsats, og det er DM i Skills med til,” siger undervisningsminister Merete Riisager.