Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Justitsminister foreslår digital løsning for at indsamle overvågningsvideoer

Hensigten med den digitale løsning er at gøre det nemt og ligetil for borgeren at videregive overvågningsbilleder til politiet og samtidig være et brugbart værktøj for politiet.

Justitsministeriet
Foto: Colourbox

Der har gennem den seneste tid været episoder, hvor flere borgere og butiksejere har udtrykt utilfredshed med mulighederne for at videregive overvågningsvideoer til politiet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil derfor etablere en digital løsning, så borgere og virksomheder på en let og enkel måde kan indsende overvågningsmateriale til politiet.

Hensigten med den digitale løsning er at gøre det nemt og ligetil for borgeren at videregive overvågningsbilleder til politiet og samtidig være et brugbart værktøj for politiet.

Herudover er Justitsministeriet i gang med en kortlægning af politiets møde med borgerne, hvordan politiet indhenter og benytter fotos og videomateriale fra borgerne og virksomheder i forbindelse med politiets eftersøgning eller efterforskning. Kortlægningen forventes afsluttet i løbet af foråret.

Arbejdet med at etablere en digital løsning forventes etableret som led i et it-system til politiets håndtering af digitale spor, herunder video- og billedmateriale. Projektet med dette it-system vil blive sendt i udbud.

I dag kan man aflevere video- og billedmateriale til politiet via e-mail, ved personlig henvendelse og ved at sende materialet på f.eks. en USB-stick.  Man kan også ved hjælp af politiets app uploade fotos med anvendelse af lokationsdata og supplerende oplysninger.