Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Bredt flertal i Folketinget indfører højere straf for tiggeri

Udenlandske tilrejsende, som tigger på gaderne, skaber utryghed. Derfor har et bredt flertal i Folketinget i dag skærpet straffen for tiggeri på f.eks. gågader, så man nu uden forudgående advarsel kan få 2 ugers fængsel.

Justitsministeriet

Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget at skærpe straffen for tiggeri for at sætte ind over for udenlandske tilrejsende og andre, der tigger.

Straffen skærpes til 2 ugers fængsel for tiggeri i gågade, ved stationer, i offentlige transportmidler samt i og ved supermarkeder og lignende dagligvarebutikker.

Samtidig fjerner man det nuværende krav om, at politiet først skal have givet en advarsel, inden en person kan straffes for tiggeri disse steder.

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger:
”Vi vil ikke finde os i, at folk slår lejr på offentlige steder, bruger vores kirkepladser som toilet og tigger i togene. Derfor skærper vi straffen for tiggeri, og vi er ved at se på, hvordan vi kan give politiet endnu bedre redskaber til at bekæmpe adfærd, som skaber utryghed bl.a. i vores gader og parker. Vi har at gøre med et akut problem, og derfor har regeringen også handlet resolut.”

Den nye strafskærpelse forventes at træde i kraft i slutningen af juni og har en såkaldt solnedgangsklausul, der indebærer, at lovændringen ophæves den 1. juli 2020.

Du kan læse lovforslaget her.