Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

Knap 28.000 langtidsledige har fået udbetalt jobpræmie

Med den midlertidige jobpræmieordning kan langtidsledige få en skattefri jobpræmie på op til 2.500 kr. pr. måned for at komme i arbejde. Det har mange benyttet sig af i de første fire måneder.

Beskæftigelsesministeriet

Med den midlertidige jobpræmieordning, der trådte i kraft 1. april 2017, kan langtidsledige få en skattefri jobpræmie på op til 2.500 kr. om måneden for at komme i arbejde.

Nye tal fra Udbetaling Danmark, der administrerer ordningen, viser, at knap 28.000 langtidsledige i løbet af de første fire måneder har fået udbetalt en jobpræmie. I gennemsnit har de fået udbetalt 1.387 kr. pr. måned. Præmien udregnes som 10 procent af lønnen, dog max. 2.500 kroner pr. måned.

”Jeg glæder mig over, at så mange langtidsledige er kommet i arbejde og fået gavn af jobpræmieordningen. Vi skal udnytte opsvinget i dansk økonomi til at få flere i beskæftigelse og væk fra offentlig forsørgelse. Det er netop formålet med jobpræmieordningen,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Jobpræmieordningen gælder i to år fra 1. april 2017 og er målrettet ledige, der i uge 48 (2016) modtog offentlig forsørgelse og på det tidspunkt havde haft et langvarigt og sammenhængende forløb på offentlig forsørgelse.

"For regeringen er det helt afgørende, at det kan betale sig at arbejde. Derfor har vi både indført kontanthjælpsloft og 225-timersregel og senest jobpræmieordningen, som gør det muligt at få en præmie udbetalt i tillæg til lønnen, hvis man finder et ordinært arbejde," siger Troels Lund Poulsen.

Portræt af vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen