Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-2019)
Nyhed

50 mio. kr. til handicaptilgængelighed på de danske stationer

"Der skal tilbydes gode og balancerede transportmuligheder for alle passagerer i den kollektive trafik - også for personer med handicap," siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. Se de udvalgte projekter her.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Foto: Colourbox

Med et ønske om at forbedre tilgængeligheden for de handicappede og bevægelseshæmmede personer på landets togstationer, afsatte Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti i efteråret 50 mio. kr. på Finansloven for 2017. Aftaleparterne har nu besluttet, hvilke projekter, der skal igangsættes for disse 50 mio. kr.

Pengene er blevet fordelt på 12 forskellige projekter, der alle har til mål at forbedre forholdene rundt om i landet. Projekterne omfatter særligt etablering af ledelinjer og elevatorer, og vil være til gavn for en bred gruppe af handicappede og bevægelseshæmmede personer.

"Der skal tilbydes gode og balancerede transportmuligheder for alle passagerer i den kollektive trafik - også for personer med handicap. Målet er, at flere skal kunne benytte de almindelige kollektive trafiktilbud, og det mener vi, at disse projekter hjælper med til at sikre," siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

I udvælgelsen af de 12 projekter er der lagt vægt på, at stationer med stor benyttelse bliver tilgodeset. Derfor er projekter i København, Odense, og Roskilde blevet udvalgt. Derudover ønsker ordførerkredsen, at pengene bliver fordelt i hele landet, hvorfor mindre stationer som Bjerringbro, Borris og Ulfborg også er blevet udvalgt.

Nyheden glæder Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, som udtaler:

"Udmøntningen af de 50 mio. kr. bringer mennesker med handicap et skridt tættere på at kunne anvende togtrafikken. Det er meget glædeligt, for i sidste ende ønsker vi som alle andre at kunne klare os bedst muligt og mest muligt selvstændigt".

Alle projekterne forventes igangsat i løbet af 2017, og Banedanmark regner med, at de fleste allerede vil være på plads og i drift i 2018.

Se de udvalgte projekter herunder