Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Troels Lund Poulsen tager positivt mod nyt udspil om boliglån fra realkreditudvalg

Regeringen er klar til at indføre langt hovedparten af anbefalingerne fra et særligt ekspertudvalg, der blev nedsat i foråret, og som vil gøre det økonomisk mere overkommeligt at skifte boliglån.

Erhvervs- og Vækstministeriet
Foto: Colourbox

Det skal gøres billigere for boligejerne at skifte boliglån, hvis bidragene stiger. Boligejerne skal også have besked om prishop på deres lån i bedre tid end nu.

Det fastslår et ekspertudvalg, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen nedsatte i foråret.

Udvalget anbefaler, at stigninger i bidrag og andre gebyrer skal varsles i bedre tid af realkreditten. Samtidig skal kunder i varslingstiden have mulighed for at skifte til et nyt lån af anden type, eller til et andet realkreditinstitut, uden at betale en lang række gebyrer.

Troels Lund Poulsen er klar til at indføre hovedparten af udvalgets otte anbefalinger.

»Vi håber på en bred politisk aftale,« siger han. 

Troels Lund Poulsen siger også, at boligejerne må forvente at finde sig i, at realkredittens bidrag kan stige også fremover grundet nye finansielle krav.

Drømmen om at en fast bidragssats, der er låst fast på samme niveau i hele lånets løbetid, afvises også af Ekspertudvalget som en god og holdbar løsning.

Det vil nemlig gøre boliglån meget dyrere end i dag, hvis realkreditinstitutterne forhindres i at hæve bidragene i hele lånets løbetid.  

»Der er argumenter for, at realkreditinstitutterne med mellemrum kan blive tvunget til at forhøje bidragene. Så vi kan ikke udstede nogen garantier for, at bidragene ikke sættes op også i fremtiden,« siger Troels Lund Poulsen.

 

Læs mere og se alle anbefalingerne her.