Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Sommerhusejere kan spare penge med ny turismestrategi

Regeringen ønsker at øge mulighederne for realkreditbelåning af sommerhuse fra 60 pct. til 70 pct. Det er en del af regeringens nye turismestrategi, der præsenteres mandag.

Erhvervs- og Vækstministeriet
Foto: Colourbox

Når regeringen i dag lancerer en national strategi for dansk turisme, kommer det ikke kun turisterhvervet og de tilrejsende turister til gode. Også danske sommerhusejere – og folk der går og drømmer om at købe sommerhus – har grund til at juble.

Regeringen ønsker nemlig at øge mulighederne for realkreditbelåning af sommerhuse fra 60 pct. til 70 pct. Det betyder, at det bliver billigere at låne til et sommerhus, da sommerhusejerne ikke længere behøver at låne så meget hos bankerne, hvor renterne er højere end hos realkreditinstitutterne. Konkret betyder det en besparelse på mange tusinde kroner om året for den enkelte sommerhusejer, og det vil give flere danskere råd til at købe sommerhuse.

”I regeringen ønsker vi at sikre et mere aktivt sommerhusmarked. Ved at gøre det billigere at købe sommerhus, giver vi flere borgere mulighed for at realisere deres drøm om et sommerhus, og samtidigt gavner vi turismen og skaber øget beskæftigelse og økonomisk fremgang i landdistrikterne,” fortæller erhvervs og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Håbet er blandt andet, at et mere aktivt sommerhusmarked vil føre til, at flere sommerhusejere udlejer deres sommerhuse til turister, så overnatningskapaciteten øges rundt om i landet. I dag er det under 20 pct. af de danske sommerhuse, som udlejes, og det vil regeringen lave om på. En forhøjelse af realkreditlånegrænsen er derfor ikke det eneste initiativ i turismestrategien, som kommer sommerhusejerne til gode, fortæller Troels Lund Poulsen:

”Vi har lagt op til at forhøje bundfradragene for udlejning af sommerhuse og helårsboliger. Bundfradraget for udlejning af helårsboliger øges med 10.000 kr., og det allerede høje bundfradrag ved udlejning af sommerhuse vil blive forhøjet med 5.000 kr., når man udlejer gennem et udlejningsbureau eller gennem en deleøkonomisk platform, som indberetter udlejningen til SKAT.”

Samtidigt udvides sommerperioden, hvor sommerhuse kan benyttes ubegrænset til overnatning, fra 26 til 34 uger om året. Det vil give mere fleksible muligheder for anvendelse og udlejning i sommerhusområderne. Endvidere får pensionister ret til, efter 1 års forudgående ejerskab, at bo i deres sommerhus hele året, uanset om sommerhuset ligger i et sommerhusområde eller i et landzoneområde.

Den nationale strategi for dansk turisme skal bidrage til, at dansk turisme når følgende pejlemærker frem mod 2025:

  • Dansk turisme skal have en tredjedel flere turister , svarende til 17 mio. flere overnatninger i forhold til 2015.
  • Turismeomsætningen skal nå 140 mia. kr. , hvilket er 45 mia. kr. mere end i 2014.
  • De udenlandske turister skal være mindst lige så tilfredse med ferieoplevelsen i Danmark som gennemsnittet for Nordeuropa.

 

Læs mere om strategien på Erhvervs- og Vækstministeriets hjemmeside.

 

 

pdf (3,83 Mb)