Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Nyhed

Statsministeren på besøg hos præsident Hollande i Paris

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fløj torsdag den 10. november til Paris. Besøget fandt sted tre dage før årsdagen for det voldsomste terrorangreb i nyere fransk historie, der kostede 130 mennesker livet og sårede endnu flere. Statsministeren benyttede anledningen til at mindes ofrene ved en markering på Place de la Republique. Se video og billeder fra besøget her.

Statsministeriet

Se video fra besøget herover:


Statsminister Lars Løkke Rasmussen var torsdag den 10. november i Paris, hvor han mødtes med Frankrigs præsident, Francois Hollande.

Besøget fandt sted tre dage før årsdagen for det voldsomste terrorangreb i nyere fransk historie, der kostede 130 mennesker livet og sårede endnu flere. Statsministeren benyttede anledningen til at mindes ofrene ved en markering på Place de la Republique.

Sikkerhedspolitik og kampen mod terror prægede statsministerens møde med præsident Hollande. På dagsordenen var også kampen mod ISIL, Rusland/Ukraine-konflikten, migration samt EU’s fremtid.

Statsministeren udtaler:

"Frankrig har i de seneste år været udsat for flere skånselsløse angreb på deres frie og åbne samfundsform. Jeg vil bruge mit besøg til at understrege, at Danmark står skulder ved skulder med franskmændene i kampen mod de mørke kræfter, der bekæmper vores måde at leve på.

Som et lille land er Danmark dybt afhængig af et tæt samarbejde med gode allierede som Frankrig i kampen mod volden fra grænseoverskridende terrororganisationer. Derfor er det også vigtigt, at Danmark fastholder den tættest mulige tilknytning til Europol."

Se billeder fra besøget herunder:

Statsministeren klar til afgang med Forsvarets fly
 Frankrigs præsident, Francois Hollande, tager imod statsminister Lars Løkke Rasmusssen
Statsminister Lars Løkke Rasmusssen og Frankrigs præsident, Francois Hollande
Statsminister Lars Løkke Rasmusssen og Frankrigs præsident, Francois Hollande, holder pressemøde